Hamalii din Aeroportul Otopeni au anunţat intrarea în grevă! Vezi care este programul protestelor

Sindicatul Liber de Handling Aeronautic a anunţat că vineri va avea loc o grevă de avertisment în Aeroportul Henri Coandă. 
Protestul este programat pentru data de vineri 22 ianuarie 2016 între orele 13.00 – 15.00. Locul desfăşurării grevei este, la locurile de muncă ale salariaţilor, în incinta Aeroportului Henri Coandă. 
"Hotărârea de a declara greva a fost luată cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege, respectiv acordul scris al unui număr de 403 membri de sindicat dintr-un total de 440 membri, ceea ce face îndeplinită condiţia legală de declanşare a grevei cu acordul a cel puţin jumătate plus unu din numărul membrilor de sindicat. Precizăm că pe perioada desfăşurării grevei, participanţii la grevă vor proteja bunurile unităţii, fiecare salariat aflat în grevă aflându-se la locul său de muncă. Sindicatul pune în vedere conducerii societății că orice eventual act sau fapt prin care o persoană este constrânsă, împiedicată sau influenţată să renunţe la grevă reprezintă infracţiune şi se pedepseşte în consecinţă. Totodată, pune în vedere că aducerea altor persoane să muncească în locurile salariaţilor aflaţi în grevă, reprezintă de asemnea împiedicarea exercitării dreptului fundamental la grevă – adică infracţiune. Salariaţii perticipanţi la grevă care în data de 22.01.2015 nu sunt în cadrul programului de lucru, vor participa la grevă în curtea societăţii în afara zonei locurilor de muncă", se arată în comunicatul sindicatului.  
Citeşte şi 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro