Homepage » Actualitate » Iarna nu vrea să plece! Meteorologii au emis o informare de lapoviţă, vânt şi ninsoare

Iarna nu vrea să plece! Meteorologii au emis o informare de lapoviţă, vânt şi ninsoare

Publicat pe 15.03.2017 la 13:45 Actualizat pe 15.03.2017 la 14:35

Oricât de mult am spera, iarna nu ne părăseşte aşa uşor! Chiar dacă am fi crezut că luna martie va fi cu vreme frumoasă, meteorologii au o veste proastă: în următoarele zile vorm avea parte de ninsoare, lapoviţă şi vânt.

Iarna nu vrea să plece! Meteorologii au emis o informare de lapoviţă, vânt şi ninsoare

Foto simbol: hepta

Oricât de mult am spera, iarna nu ne părăseşte aşa uşor! Chiar dacă am fi crezut că luna martie va fi cu vreme frumoasă, meteorologii au o veste proastă: în următoarele zile vorm avea parte de ninsoare, lapoviţă şi vânt.

Intervalul: 15 martie, ora 23 - 17 martie, ora 15

În intervalul menționat, la munte vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și, mai ales în cursul zilei de joi (16 martie) și în noaptea de joi spre vineri (16/17 martie), se va depune strat nou de zăpadă, pe arii restrânse mai consistent, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și Orientali.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de peste 60...70 km/h, iar pe crestele înalte rafalele vor depăși 80...90 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Intensificări temporare ale vântului cu viteze de 50...60 km/h vor fi și în restul teritoriului, cu precădere în regiunile estice, nordice și centrale. Mai ales în noaptea de joi spre vineri (16/17 martie), precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în estul și sud-estul Transilvaniei, pe arii mai restrânse în Moldova și izolat în Muntenia.

Vremea în următoarele săptămâni

Vremea 13-26 martie în Banat. În prima săptămână, regimul termic nu va avea variații semnificative, astfel încât temperaturile diurne se vor situa, în medie, în jurul a 12 grade, iar cele nocturne se vor încadra, în general, între un grad și 3 grade. În intervalul 18 - 20 martie valorile de temperatură vor crește spre o medie de 15 - 16 grade ziua și aproximativ 5 grade noaptea, valori în jurul cărora se vor menține până pe 24 martie. În ultimele zile ale prognozei, se va manifesta o tendință de ușoară răcire, iar mediile termice vor scădea cu două-trei grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză și, din nou, în intervalul 19 - 25 martie.

Vremea 13-26 martie în Crişana. Între 13 și 17 martie, media regională a temperaturilor diurne se va menține relativ constantă, în jurul unei valori de 11 grade. Ulterior, regimul termic va marca o creștere, iar media maximelor va fi de 14 - 15 grade în intervalul 18 - 23 martie, pentru ca, în ultimele zile ale celor două săptămâni de prognoză, să scadă din nou spre aproximativ 12 grade. Temperaturile nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, caracterizată printr-o medie de zero - un grad, până pe 18 martie, apoi vor crește spre aproximativ 4 grade în intervalul 20 - 24 martie și la finalul intervalului de prognoză vor scădea ușor, cu unu - două grade. În prima săptămână a intervalului de prognoză, doar la început va ploua slab, după care probabilitatea pentru precipitații va deveni redusă. În a doua săptămână se vor semnala zilnic ploi pe arii relativ extinse.

Vremea 13-26 martie în Transilvania. În primele 4 - 5 zile ale intervalului de prognoză, valorile termice se vor menține relativ constante, atât ziua, cât și noaptea și se vor situa în jurul unor medii de 9 grade la temperaturile maxime și zero grade la cele minime. Între 18 și 22 martie vremea se va încălzi ușor, iar media temperaturilor diurne va atinge 15 grade, pentru ca ulterior, până la finalul celor două săptămâni, să scadă din nou spre 10 grade. În ceea ce privește temperaturile nocturne, acestea se vor situa între -4 și -2 grade în perioada 17 - 19 martie, iar apoi vor crește ușor, spre medii de zero - două grade, ce se vor menține până la sfârșitul intervalului de prognoză. Vor fi precipitații slabe, pe arii restrânse, între 12 și 16 martie, dar după data de 19 martie acestea se vor semnala zilnic, la nivel local, iar cantitățile de apă pot fi, izolat, moderate.

Vremea 13-26 martie în Maramureş. În primele patru zile ale prognozei, regimul termic se va menține constant și se va caracteriza prin valori medii la scara întregii regiuni de 9 - 10 grade ziua și între -1 și un grad Celsius, noaptea. Ulterior, o ușoară încălzire a vremii va determina creșterea mediilor termice spre 14 grade la temperaturile maxime și 4 grade la temperaturile minime, pe 22 - 23 martie. În ultimele zile de prognoză, valorile termice vor scădea cu până la 3 grade și se vor înregistra medii de 11, respectiv un grad Celsius. Vor fi precipitații în fiecare zi a intervalului 19 - 25 martie, iar pe 19 și 22 martie acestea se vor semnala pe arii mai extinse și pot fi moderate cantitativ. În restul intervalului, probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

Vremea 13-26 martie în Moldova. În prima săptămână de prognoză, vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele diurne vor crește de la valori medii de 7 grade la începutul intervalului spre 14 grade în ziua de 19 martie. După această dată, vor fi ușoare variații în ceea ce privește regimul termic diurn, valorile de temperatură situându-se, în medie, în jurul valorii de 13 grade. Minimele nocturne se vor situa în jurul normelor climatologice pe tot parcursul celor două săptămâni și doar în nopțile de 16 spre 17, respectiv 17 spre 18 martie, valorile termice, cuprinse între -2 și 0 grade, vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă. Aproape în fiecare zi se vor semnala precipitații, dar pe arii relativ restrânse și, în general, slabe cantitativ.

Vremea 13-26 martie în Dobrogea. Până în 19 martie, vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu valori maxime ce se vor încadra, în medie, între 8 și 12 grade. Variațiile de temperatură, de la o zi la alta, vor fi nesemnificative, urmând ca temperaturile maxime să se situeze în jurul a 12 grade până spre sfârșitul intervalului de prognoză, caracterizând o vreme caldă. Regimul termic nocturn va marca o scădere, de la valori, în medie regională, de 5 grade la începutul primei săptămâni, până spre un grad, în noaptea de 17 spre 18 martie. După această dată, temperaturile minimele vor crește și vor ajunge din nou la valori de 5 - 6 grade. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar acestea vor fi mai importante cantitativ și se vor semnala pe arii mai extinse doar la începutul primei săptămâni.

Vremea 13-26 martie în Muntenia. Vremea se va încălzi, astfel încât se vor înregistra temperaturi diurne situate, în medie, de la 10 grade în prima zi până la 15 grade la sfârșitul primei săptămâni a intervalului de prognoză. Din data de 19 martie, regimul termic nu va mai avea variații importante, media regională ale temperaturilor maxime urmând a se situa între 13 și 16 grade. Valorile minime nocturne vor fi cuprinse, în medie, între două și patru grade, cu excepția intervalului 17 - 19 martie, când acestea vor marca o scădere, iar în noaptea de 17 spre 18 martie se vor consemna valori ușor negative, de -1 grad, în medie. Local și temporar va ploua, mai însemnat cantitativ în prima zi a intervalului, dar posibil și spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Vremea 13-26 martie în Oltenia. Valorile termice diurne vor avea ușoare variații de la o zi la alta, dar se vor situa aproape pe tot parcursul intervalului de prognoză, între 11 și 16 grade, cu cea mai ridicată valoare în ziua de 21 martie. Regimul termic nocturn va marca o scădere ușoară la începutul primei săptămâni, care se va concretiza prin valori de temperatură de la 3 grade în primele nopți, spre -1 grad, în medie, în noaptea de 17 spre 18 martie. După această dată, minimele termice vor crește și se vor menține în jurul a 3 - 4 grade până la finalul perioadei de prognoză. Va ploua local, dar în general slab cantitativ, la începutul intervalului de prognoză și, din nou, între 22 și 26 martie. În rest, probabilitatea pentru precipitații va fi destul de redusă.

Vremea 13-26 martie la munte. Regimul termic nu va avea variații importante pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză și va fi caracterizat de valori diurne cuprinse, în medie, între două și patru grade, posibil mai ridicate în intervalul 21 - 23 martie, spre 5 - 6 grade. Temperaturile nocturne vor fi exclusiv negative și vor avea valori medii situate în jurul a -5 grade până pe data de 18 martie, apoi vor marca o creștere și se vor situa între -4 și -2 grade, în intervalul 19 - 26 martie. Vor fi precipitații la nivel local pe tot parcursul intervalului de prognoză, iar după data de 19 martie vor fi posibile cantități de apă mai importante.

R.P.

În articolul
Iarna nu vrea să plece! Meteorologii au emis o informare de lapoviţă, vânt şi ninsoare
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Xtra Night Show. Ce a determinat-o pe Monica Anghel să slăbească 40 de kilograme. Vedeta, dezvăluiri despre sănătate / VIDEO
Emisiuni TV • ieri la 23:47
Xtra Night Show. Ce a determinat-o pe Monica Anghel să slăbească 40 de kilograme. Vedeta, dezvăluiri despre sănătate / VIDEO
  • De ce a slăbit Monica Anghel
  • Ce a dezvăluit vedeta
Tzancă Uraganu dă de pământ cu lăutarii care se îmbracă neadecvat! Ce le-a transmis manelistul: „Ultimii amărâți!”
Showbiz intern • ieri la 23:46
Tzancă Uraganu dă de pământ cu lăutarii care se îmbracă neadecvat! Ce le-a transmis manelistul: „Ultimii amărâți!”
  • Tzancă Uraganu dă de pământ cu lăutarii care se îmbracă neadecvat
  • Ce mesaj a postat manelistul pe Instagram
Xtra Night Show. Câți ani de închisoare ar putea face medicul stomatolog care ar fi abuzat-o pe Lolrelai. Vedeta ar fi mulțumită / VIDEO
Emisiuni TV • ieri la 23:21
Xtra Night Show. Câți ani de închisoare ar putea face medicul stomatolog care ar fi abuzat-o pe Lolrelai. Vedeta ar fi mulțumită / VIDEO
  • Câți ani de închisoare riscă medicul stomatolog care ar fi abuzat-o pe Lolrelai
  • Declarațiile vedetei
Mireasa – Capriciile Iubirii. O nouă ceartă pe mâncare în casă! Doamna Floarea și doamna Iuliana sunt în plin scandal: „Problema ei...” / VIDEO
Emisiuni TV • ieri la 23:11
Mireasa – Capriciile Iubirii. O nouă ceartă pe mâncare în casă! Doamna Floarea și doamna Iuliana sunt în plin scandal: „Problema ei...” / VIDEO
  • Ceartă pe mâncare în casa Mireasa
  • De ce sunt în scandal doamna Floarea și doamna Iuliana
Xtra Night Show. Florin Salam a scăpat de controlul judiciar! Vești bune pentru manelist / VIDEO
Emisiuni TV • ieri la 22:45
Xtra Night Show. Florin Salam a scăpat de controlul judiciar! Vești bune pentru manelist / VIDEO
  • Florin Salam a scăpat de controlul judiciar
  • Vești bune
Horoscop miercuri, 22 mai 2024: Taurii vor avea parte de aspecte bune în zona financiară
Horoscop zilnic • ieri la 22:44
Horoscop miercuri, 22 mai 2024: Taurii vor avea parte de aspecte bune în zona financiară
  • Horoscopul zilei de miercuri, 22 mai 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de miercuri
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin Roman. VIDEO
recomandare pe observatornews.ro
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin Roman. VIDEO
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
recomandare pe as.ro
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Irinel Columbeanu scapă de datorii. Vestea anului înshowbiz, ar putea pleca din azil
Romania TV
Irinel Columbeanu scapă de datorii. Vestea anului înshowbiz, ar putea pleca din azil
Anunţul surpriză al lui Reghecampf după show-ul făcut de Prodanca la gala lui Gavril
Romania TV
Anunţul surpriză al lui Reghecampf după show-ul făcut de Prodanca la gala lui Gavril
Pensionarii care nu primesc niciun ban în plus de la 1 septembrie. Daniel Baciu, anunț pentru cei peste un milion de români
recomandare pe antena3.ro
Pensionarii care nu primesc niciun ban în plus de la 1 septembrie. Daniel Baciu, anunț pentru cei peste un milion de români
Horoscop 22 mai 2024. Taurii dau lovitura, Leii au parte de reuşite excepţionale
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 22 mai 2024. Taurii dau lovitura, Leii au parte de reuşite excepţionale
Crezi că ești bolnav de inimă, dar cauza ar putea fi cu totul alta! Medic: ”O mulțime de pacienți care iau tratament, deși sunt sănătoși!”
recomandare pe antena3.ro
Crezi că ești bolnav de inimă, dar cauza ar putea fi cu totul alta! Medic: ”O mulțime de pacienți care iau tratament, deși sunt sănătoși!”
Problemele genetice cu care Oana Roman se confruntă. Ce nu face niciodată fiica lui Petre Roman acasă
recomandare pe playtech.ro
Problemele genetice cu care Oana Roman se confruntă. Ce nu face niciodată fiica lui Petre Roman acasă
Suma uriașă pe care o câștigă Andreea Bostănică din TikTok în șapte zile: 'Dați hate în comentarii'!
recomandare pe playtech.ro
Suma uriașă pe care o câștigă Andreea Bostănică din TikTok în șapte zile: 'Dați hate în comentarii'!
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
recomandare pe redactia.ro
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
recomandare pe redactia.ro
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de fostul fotbalist!
recomandare pe ProSport.ro
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de fostul fotbalist!
Cum se simte marele actor? Monica Pop a dezvăluit care este situația cu Florin Piersic
recomandare pe bzi.ro
Cum se simte marele actor? Monica Pop a dezvăluit care este situația cu Florin Piersic
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
Guvernul oferă mai puțini bani acestor pensionari!
recomandare pe dailybusiness.ro
Guvernul oferă mai puțini bani acestor pensionari!
Planifici concediul? Iată cum va fi vremea în luna iunie
recomandare pe dailybusiness.ro
Planifici concediul? Iată cum va fi vremea în luna iunie
4 zodii citesc gândurile. Pe acești oameni nu îi poți minți
recomandare pe Jurnalul.ro
4 zodii citesc gândurile. Pe acești oameni nu îi poți minți
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai frumoase texte și imagini cu urări pentru 21 mai
recomandare pe a1.ro
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai frumoase texte și imagini cu urări pentru 21 mai
Close