I-au înterzis să vină la școală cu bastonul pentru nevăzători. Motivul este pur și simplu revoltător!

Fetița oarbă și mama ei/ foto: Facebook

Cazul unei fetițe nevăzătoare a revoltat o țară întreagă, după decizia școlii unde învață de a veni la unitatea de învățământ cu bastonull pentru nevăzători.

Lily-Grace Hooper are șapte ani, iar pe când avea patru zile, fetița a suferit un accident vascular care a lăsat-o aproape oarbă, iar acum vede lumina doar cu ajutorul unui ochi.

Deplasarea acesteia se face întotdeauna cu bastonul pentru nevăzători, dar școala la care învață a luat decizia de a-i interzice să vină în unitatea de învățământ cu acest obiect atât de necesar unei persoane aflate într-o situație similară.

Conducerea școlii a motivat această decizie scandaloasă și a declarat că totul s-a făcut pentru siguranța elevilor și a profesorilor și ca să evite ca Lily-Grace să se împiedice și să îi lovească pe colegii săi.

Părinții fetiței sunt foarte supărați și nu înțeleg de ce fetiței îi este interzis acest drept de a se ajuta de baston și se tem că Lily-Grace va deveni dependentă de cei din jurul ei pentru a se deplasa, în loc să învețe să meargă singură pe coridoarele școlii, informează Yahoo News!.

V.M

Citește și:

Raul Rusescu, la un pas să rămână orb! Fotbalistul a povestit experienţa oribilă prin care a trecut

I-au înterzis să vină la școală cu bastonul pentru nevăzători. Motivul este pur și simplu revoltător!


facebook whatsapp twitter pinterest