Icrele ne protejează de boli! Iată ce efecte benefice au!
Publicat pe 18.03.2015 la 21:15 Actualizat pe 19.03.2015 la 09:14
În caz că nu ştiaţi, icrele aduc o mulțime de beneficii organismului nostru. Icrele au un conținut ridicat de vitamina A, acid folic, dar mai ales de fosfor. Din acest motiv, experţii în nutriție ne recomandă să includem icrele în meniul nostru!
În caz că nu ştiaţi, icrele aduc o mulțime de beneficii organismului nostru. Icrele au un conținut ridicat de vitamina A, acid folic, dar mai ales de fosfor. Din acest motiv, experţii în nutriție ne recomandă să includem icrele în meniul nostru!
Iată care sunt afecţiunile de care icrele ne protejează:
- afecțiunile inimii - icrele ajută la scăderea nivelului trigliceridelor din sânge;
- Alzheimer - acizii grași găsiți în peşte previn deteriorarea celulelor nervoase în timp și presiunea mare a sângelui;
- cancer - cei care nu mănâncă peşte se expun la un risc de până la trei ori mai mare de a face cancer de prostată, în comparație cu cei care mănâncă în cantități mari sau moderate;
- depresie - efectele ei se diminuează prin consumul de peşte, fiindcă acizii grași omega 3 cresc nivelul serotoninei de la nivelul creierului;
- artrită - uleiurile din peşte reduc inflamațiile din organism cum ar fi artrita reumatoidă;
- îmbătrânirea pielii - consumul de peşte poate diminua neplăcerea provocată de apariția ridurilor, întârziind procesul apariției lor.
A.B.
Foto: Hepta