Ieri genii, azi restanţieri! Povestea incredibilă a unor fraţi supradotaţi din România!

 La numai 10 ani, fraţii Mărincean erau consideraţi geniile Iaşiului. Fiecare dintre ei avea coeficientul de inteligenţă de peste 120, deşi crescuseră într-un sat ieşean, fără prea multe posibilităţi financiare. Anii au trecut, iar viaţa Ioan şi  a lui Nicolae s-a schimbat radical.

Ioan, fratele cel mic, avea la vârsta de 10 ani coeficientul de inteligenţă 132 şi prefera oricând să citească o carte decât să bată mingea pe terenul de fotbal. Extrem de silitor, tânărul era mereu pregătit la ore. Astăzi, destinul lui s-a schimbat radical, visul lui din copilărie de a se perfecţiona în industria construcţiilor de maşini fiind extrem de departe. Acum, Ioan (foto jos) se visează un fotbalist de succes. Marea lui pasiune este fotbalul, iar în paralel studiază informatica la un liceu de profil, însă nu excelează, aşa cum o făcea odinioară.

Pe de altă parte, Nicolae, fratele mai mare, visa la vârsta de 10 ani să proiecteze camioane performante şi ecologice. Complet diferit de fratele mai mic, puştiul câştiga la vârste fragede numeroase diplome la diverse concursuri de matematică, unul dintre ele fiind Concursul European de Matematică, unde a obţinut premiul III. Timpul a trecut, priorităţile s-au schimbat, iar Nicolae (foto jos) a reuşit să obţine o medie destul de bună la examenul de bacalaureat. 8, 90 a fost media care îl putea propulsa pe tânărul ieşean într-una dintre cele mai bune facultăţi din ţară. Cu toate acestea, Nicolae a reuşit să intre la Facultatea de Hidrotehnică din Iaşi, prin concurs de dosare. Acum, potrivit fotografiilor de pe contul lui de socializare, tânărul pare să aibă cu totul alte ocupaţii. Astfel, din puştanul cu foarte mult potenţial, Nicolae are acum probleme la facultate, după ce a picat un examen extrem de dificil. 

Crescuţi într-o familie săracă, de la ţară, care nu şi-a putut permite să le ofere o educaţie costisitoare, puştii au avut şansa ca la vârste fragede să fie selecţionaţi pentru Centrul de Excelenţă Rezidenţial pentru Copii Supradotaţi din cadrul Centrului de Plasament. Ioan şi Nicolae Mărcinean au fost nevoiţi să stea departe de familia lor pentru a-şi continua studiile.

Citeşte şi:


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro