Îl mănănci zilnic dar nu conştientizezi pericolul la care te expui. Vezi ce condiment poate cauza cancer!
Publicat pe 17.07.2013 la 10:01 Actualizat pe 17.07.2013 la 11:18
În ultima perioadă tot mai multe persoane se prezintă la doctor acuzând dureri la nivelul stomacului. Stresul, oboseala, mesele neregulate sunt doar câteva dintre cauzele afecţiunilor gastrice.
În ultima perioadă tot mai multe persoane se prezintă la doctor acuzând dureri la nivelul stomacului. Stresul, oboseala, mesele neregulate sunt doar câteva dintre cauzele afecţiunilor gastrice.
Din păcate şi numărul celor care suferă de canceri de stomac a crescut îngrijorător. Specialiştii ne atrag atenţia că utilizarea sării, în exces creşte probabilitatea apariţiei acestei afecţiuni maligne. Rezultatele sunt cât se poate de reale şi de testate. Experimentul a fost realizat pe două grupuri de rozătoare. Unul dintre ele a fost hrănit cu mâncare sărată, pe când celălalt cu alimente sărace în acest condiment. Diferenţele au fost uriaşe. Din primul grup, absolut toate rozătoarele au făcut cancer gastric, pe când din cel de-al doilea, doar jumătate. Explicaţia specialiştilor este că prezenţa sării favorizează dezvoltatarea bacteriei Helicobacter Pylori, conform doctorulzilei.ro. Deşi jumătate din populaţia lumii are această bacterie, responsabilă de majoritatea afecţiunilor gastrice, ea favorizează apariţia cancerului stomacal, în cazul în care este consumată sare în exces.
Foto: Hepta