Imagini emoţionante cu românii dintr-o tabără de refugiaţi! Se întâmplă chiar acum, aproape de ţara noastră
Publicat pe 22.04.2016 la 00:02 Actualizat pe 21.04.2016 la 23:20
Mai mulţi români au fost întâmpinaţi de imagini incredibile în taberele de refugiaţi sirieni în care au mers cu ajutoare.
Mai mulţi români au fost întâmpinaţi de imagini incredibile în taberele de refugiaţi sirieni în care au mers cu ajutoare.
Românii, care participă la campania unui ONG din Bulgaria, au imortalizat scene inedite cu refugiaţii, care trăiesc de câteva luni în corturi, pe câmp. Cozi imense pentru o supă caldă, copii care se bucură pentru un măr şi împart cana de ceai cu străinii însetaţi - sunt doar câteva dintre imaginile emoţionante surprinse de jurnalista Adina Mutăr, freelancer care participă în prezent la o campanie din Grecia.
"Polycastro, Grecia, tabăra de refugiaţi; o vreme cumplită, cu vânt de 8 metri/secundă. Primeam asigurări de la localnici că se va domoli pe la prânz. Nu s-a domolit. În Idomeni şi în staţia de benzină unde s-a desfăşurat misiunea medicală Orient-Bulgaria, era dezastru: corturi dărâmate, sfâşiate. Oamenii erau preocupaţi să-şi ancoreze ce se mai putea ancora, să-şi găseasca alt adăpost până la lăsarea serii şi să stea la cozi pentru o supă caldă. Puţini pacienţi, şi la Orient, care a dat consultaţii în caravană, şi în apropierea noastră, unde astăzi a descins o armată de doctori şi asistenţi. Acolo era şi mai greu, pentru că oamenii erau consultaţi afară, în vântul ăla ce nu te lăsa să respiri. O zi cumplită pentru o tabăra de refugiati. Doar copiii aveau chef de joacă şi ne asaltaseră. Asta e greu, e cel mai greu într-o astfel de misiune, unde trebuie să fii cool, să nu te ataşezi de nimeni. Nu ai cum, pur şi simplu nu ai cum să nu te ataşezi de oameni, de copii, dacă apuci de îi cunoşti. Şi după ce au fost trataţi, oamenii, copiii revin, să fie în preajma celor care i-au ajutat. Ajungi să-ţi pese de ceea ce se va întâmpla cu ei. Au fost «ai tăi» şi responsabilitatea nu se termină odată cu consultaţia şi tratamentul", a scris jurnalista Adina Mutăr, pe Facebook.