Încă nu ai căldură în apartament? Ce se poate întâmpla după data de 15 noiembrie

Mulţi bucureşteni nu au căldură în apartamente, nici până la această oră, chiar dacă temperaturile de afară sunt destul de scăzute. Cu toate acestea, în viitorul apropiat, situaţia se va schimba, pentru că autorităţile au făcut un compromis.

Romgaz a încheiat cu Electrocentrale București un act adițional pentru livrarea de gaze naturale, în sumă de peste 86,875 milioane lei, până pe 15 noiembrie 2015, conform unui raport remis vineri Bursei de Valori București. Actul adițional la contractul încheiat în 2009 prevede emiterea unui scrisori de garanție bancară/plata în avans, factura de regularizare scadentă în 37 de zile de la data emiterii. Penalitățile de întârziere vor fi de 0,05%/zi, potrivit rtv.net.

Consiliul de Administrație al Romgaz a aprobat, în urmă cu o săptămână, prelungirea, până pe 15 noiembrie, a contractului de furnizare gaze naturale încheiat cu Electrocentrale București (ELCEN), dar a avertizat că, din 16 noiembrie, va sista furnizările dacă producătorul de energie termică nu va prezenta un program ferm de stingere a datoriilor restante.

Consiliul de Administrație al Romgaz a notificat ELCEN că o posibilă continuare a relațiilor contractuale după data de 15 noiembrie 2015 se va putea realiza numai în condițiile în care Electrocentrale București va prezenta un program ferm de stingere a datoriilor restante înregistrate față de Romgaz. Neprezentarea programului menționat va conduce la sistarea furnizărilor de gaze naturale începând cu data de 16 noiembrie 2015.

Foto: arhivă

M.T.

Citeşte şi:

Ştire de ultimă oră! Premierul Valeriu Streleţ i-a înaintat demisia preşedintelui

VIDEO / S-a născut fără CREIER! Băieţelul a împlinit 2 ani. Lumea întreagă a rămas uimită de povestea lui


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro