Incendiu violent la Circul Globus! Bilanţul: 11 animale au murit, iar 21 au fost salvate

Sursa foto: captură Antena 1

Un incendiu extrem de puternic a izbucnit într-o clădire care adăposteşte animale de la Circul Globus. Intervenţia pompierilor a fost una extrem de dificilă, pentru că ei nu au putut salva animalele până când acestea nu au fost tranchilizate de veterinari. După mai bine de trei ore de luptă cu flăcările, salvatoriiau reuşit să scoată în viaţă 21 de animale. Alte 11 au murit.

UPDATE 09.05 - "E vorba de un incendiu care a izbucnit în jurul orei dimineaţa. (...) Din nefericire, în ciuda eforturilor de mai bine de trei ore, mai multe animale au murit din cauza fumului degajat. În minutele următoare vor stabili circumstanţele în care s-a produs incindiul. (...) Nu, nu mai este pericol, incendiul a fost lichidat (...) Vor căuta o altă locaţie în care vor fi adăpostite. (...) Paznici şi alte persoane ale circului care au intervenit au fost consultate la faţa locului, dar sunt în regulă, nu a fost nevoie să fie transportate la spital.", a declarat Daniel Vasile, purtatorul de cuvant al ISU, în cadrul unei intervenţii telefonice la "Star Matinal".

UPDATE 08:20 - "Avem 21 de animale salvate. In ciuda eforturilor sunt si 11 animale moarte din cauza fumului, cel mai probabil. Incendiul nu mai ridica probleme. Printre animalele moarte se numara pisici, doi tigri, trei caini, porcusori vietnamezi. Principala ipoteza pentru incendiu scurtcircuit electric, sisteme de incalzire", a declarat Daniel Vasile, purtatorul de cuvant al ISU, în cadrul unei intervenţii telefonice la ProTV.

Din flăcările devastatoare au fost scoase în viaţă şase cămile, şapte tigri, taurasi si ponei, un cal, un cangur si mai multi ogari si capre, in urma incendiului izbucnit, joi dimineata, la o cladire administrativa si la un grajd cu animale din Soseaua Petricani din sectorul 2 al Capitalei.

La fata locului a ajuns un reprezentant al circului de stat, care a tranchilizat animalele si s-a procedat la mutarea acestora. Apa Nova a fost solicitata sa mareasca presiunea pe reteaua de hidranti din zona.

"Sunt probleme in identificarea hidrantilor la nivelul carosabilului din cauza zapezii. Au fost identificati si hidranti inghetati in zona respectiva", potrivit sursei citate. Pompierii au intervenit cu 15 autospeciale, un echipaj SMURD si doua autoscari.

UPDATE 08:15 - Pompierii au salvat din flăcări şi un cangur. Din nefericire, doi tigri, patru pisici şi doi porcuşori au murit.

Grajdul este situat pe Şoseaua Petricani. Incediul s-a extins o suprafaţă de 300 de metri. Iar flăcările uriaşe au cuprins şi o clădire administrativă din vecinătate.

D.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro