Incendiul de la "Colectiv" nu este singurul de acest fel! Mii de oameni au şi-au pierdut viaţa în cluburile morţii

De-a lungul timpului, nerespectarea standardelor de siguranţă, indiferenţa patronilor şi incompetenţa autorităţilor au provocat zeci de dezastre asemănătoare celui din clubul bucureştean.
De departe, cel mai grav incendiu dintr-un club de noapte a fost cel din Cocoanut Grove, din Boston, din noiembrie 1942. Bilanţul a îngrozit Statele Unite: 492 de morţi şi sute de răniţi. Cauza: aprinderea accidentală a unor decoraţiuni. A fost dovada că autorităţile americane nu au învăţat nimic. Cu doar doi ani înainte, alte 209 persoane muriseră în Rhythm Club din Natchez, Mississippi, în condiţi asemănătoare. 
În 2013, în clubul Kiss din Santa Maria, Rio Grande do Sul, Brazilia, 242 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 168 au fost răniţi. Cauzele seamănă izbitor cu cele de la Clubul Colectiv: incendiul a fost provocat de materiale pirotehnice care au aprins izolaţia fonică. 
În decembrie 2004, incendiul de la clubul República Cromañón a răpit vieţile a 194 de persoane. Patronii deţineau autorizaţie deşi nu respectau nici cele mai elementare norme de siguranţă. În ultimul secol, nu mai puţin de 32 de astfel de incendii au avut loc în toată lumea şi mii de persoane au murit.  
Incendiu puternic izbucnit seara trecută în Colectiv s-a soldat cu moartea a 27 de persoane şi rănirea altor aproape două sute. Potrivit informaţiilor obţinute de reporterii spynews.ro,  patru persoane decedate au rămas neidentificate. În plus, în spitale sunt tineri răniţi grav a căror identitate nu a fost însă stabilită. Trupurile neînsufleţite au fost transportate  deja la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti.  Parchetul Tribunalului Bucureşti anchetează cauzele incendiului, urmând să facă cercetări pentru omor calificat şi apoi să stabilească cine ar fi vinovaţii pentru această tragedie. Potrivit supravieţuitorilor incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe unul dintre stâlp de susţinere al clădirii aprinzându-se, ulterior focul cuprinzând tavanul. Apoi, bucaţi din plafon s-au desprins şi au căzut peste oameni. Cuprinse de panică, persoanele din club s-au îmbulzit spre iesire. În busculadă, mai mulţi tineri şi-au pierdut viaţa.  
Citeşte şi


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro