INCREDIBIL! Ce se întâmplă cu averea lui Adrian Păunescu! Ce decizie au luat autorităţile în războiul pe bunurile poetului!
Publicat pe 12.08.2015 la 14:20 Actualizat pe 12.08.2015 la 15:07
Moştenitorii lui Adrian Păunescu ar avea de împărţit o avere de aproape patru milioane de euro.
Moştenitorii lui Adrian Păunescu ar avea de împărţit o avere de aproape patru milioane de euro.
Judecătorii ploieşteni au luat decizia de a evalua atent întreaga avere lăsată de Adrian Păunescu în procesul de succesiune deschis de Andreea Păunescu, fostă Bîrlea, fiica nelegitimă a poetului, pe numele soţiei, Carmen, şi al celor doi copii ai poetului, Ana Maria şi Andrei. În plus, magistraţi au decis trecerea la secret a procesului, pentru ca detaliile legate de bunurile acestuia să nu fie făcute publice. În paralel, Andreea Păunescu a cerut instanţei acordarea unui ajutor public pentru a a putea achita taxele aferente procesului de succesiune. Urmaşii poetului sunt aşteptaţi în faţa instanţei la începutul lunii octombrie.
Dosarul, minge de ping-pong între instanţe
Procesul a început cu o întârziere de un an şi jumătate, timp în care dosarul - un cartof fierbinte, la prima vedere - a fost mutat de la Judecătoria Sectorului 1 la Tribunalul Prahova, înapoi la Bucureşti, pentru ca într-un final să revină în Prahova. Acest du-te-vino a întârziat, în fapt, o decizie aşteptată de ceva vreme de toţi urmaşii poetului Adrian Păunescu.
Imobile, bani, bijuterii
Moştenitorii lui Adrian Păunescu ar avea de împărţit - potrivit primelor informaţii - o avere de aproape 4 milioane de euro: şase imobile la Barca, Roşia Montană, Breaza şi Bucureşti, bani, bijuterii, obiecte de artă şi drepturi de autor. Într-o primă fază a procesului, la sfârşitul lui noiembrie 2013, instanţa a admis cererea de ajutor public judiciar, formulată de "petenta-reclamantă Păunescu Andreea Mihaela", cea care a deschis succesiunea. Magistraţii au dispus atunci acordarea către aceasta a ajutorului public judiciar sub forma reducerii cuantumului taxei de timbru la suma de 226.141,21 lei, dispunând totodată eşalonarea plătii taxei de timbru în 48 rate lunare în cuantum de 1.000 lei fiecare – ratele astfel stabilite urmând a fi achitate pe data de 12 a fiecărei luni, începând cu data de 12 decembrie 2013, urmând ca diferenţa de taxa de timbru de 178.141,21 lei să fie achitată în termen de cel mult un an de la data rămânerii definitive a hotărârii pronunţate în dosar.
Citeşte şi
Anchetă de proporţii! Când se va afla adevărul despre moartea nepoatei lui Dumitru Prunariu!
Codul roşu de caniculă bate la uşă! Ce ne aşteaptă în următoarele două zile!