INCREDIBIL / Cum se distrează un milionar care fuge de puşcărie! Imagini de colecţie cu un afacerist controversat care a umilit Poliţia Română!
Publicat pe 21.08.2015 la 23:59 Actualizat pe 21.08.2015 la 23:45
Arestat, eliberat şi fugit din ţară graţie judecătorilor, unul dinte cei mai controversaţi afacerişti din România duce o viaţă de huzur, iar SPYNEWS prezintă imagini inedite cu milionarul care a umilit Poliţia.
Arestat, eliberat şi fugit din ţară graţie judecătorilor, unul dinte cei mai controversaţi afacerişti din România duce o viaţă de huzur, iar SPYNEWS prezintă imagini inedite cu milionarul care a umilit Poliţia.
Mehdi Awdi, unul dintre "Groparii RODIPET", condamnat - alături de fratele său mai mare, Hassan - la şase ani şi patru luni de închisoare, în celebrul dosar CFR Mesagerie, râde în nas Poliţiei Române! Cu toate că ar trebui să stea după gratii, Mehdi huzureşte în ţara natală, Liban, unde a început o viaţă nouă.
S-a însurat anul trecut cu Wid Saad (foto sus), o tânără originară din Irak, absolventă a Universităţii din Bagdad, care, recent, i-a dăruit fetiţe gemene. Retras într-o localitate situată la câţiva kilometri de Beirut, Mehdi îşi petrece timpul alături de familie, se bălăceşte în râul care traversează capitala Libanului şi, probabil, numără milioanele furate din România.
Potrivit DIICOT, fraţii Hassan şi Mehdi Awdi, împreună cu libanezul Bassam Istanbouly şi Iordan Bădeanu, având funcţii de conducere la CFR Mesagerie SA, precum şi în cadrul altor societăţi comerciale, au constituit o asociere infracţională în scopul delapidării CFR Mesagerie, prin însuşirea activelor patrimoniale de care dispunea societatea, dar şi în scopul sustragerii de la plata către bugetul de stat a impozitelor şi taxelor datorate de către această societate.
Intenţia membrilor grupării, susţin anchetatorii, ar fi fost aceea de a falimenta CFR Mesagerie, prin transferarea tuturor activelor către alte societăţi comerciale pe care inculpaţii le controlau, astfel încât să nu se respecte obligaţiile asumate prin contractul de privatizare al CFR Mesagerie, precum şi în vederea obţinerii unor beneficii financiare substanţiale.
În acest scop, susţine DIICOT, inculpaţii ar fi procedat la încheierea de contracte fictive de prestări de servicii, o parte dintre acestea antedatate, în baza cărora au fost înregistrate în contabilitatea CFR Mesagerie facturi fiscale reprezentând cheltuieli având la bază operaţiuni nereale, metodă prin care s-ar fi realizat atât sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, cât şi însuşirea în mod nelegal a activului patrimonial al societăţii.
Citeste si: