INCREDIBIL! Ia-l de unde nu-i! Guru Bivolaru pune în încurcătură Poliţia Română! Spynews.ro a descoperit de ce nu este prins yoghinul!
Publicat pe 11.08.2014 la 23:59 Actualizat pe 11.08.2014 la 23:49
Maestru absolut al urinoterapiei, Gregorian Bivolaru fentează de nouă ani, cu tupeu, autorităţile de la Bucureşti.
Maestru absolut al urinoterapiei, Gregorian Bivolaru fentează de nouă ani, cu tupeu, autorităţile de la Bucureşti.
Gregorian Bivolaru sau Magnus Aurolsson? O întrebare la care autorităţile din România ridică neputincioase din umeri. Asta pentru că yoghinul se foloseşte din plin de dubla identitate oferită - mult prea uşor, potrivit gurilor rele - de autorităţile suedeze. Situaţie comodă mai ales după ce, în iunie anul trecut, Bivolaru a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor.
Poliţia caută o persoană ce nu există
De atunci, Poliţia Română îl "CAUTĂ" pe maestrul din Tărtăşeşti sub numele de Gregorian Bivolaru. Fără a ţine cont de faptul că uroterapeutul şi-a schimbat identitatea, în Magnus Aurolsson, încă din 2006.
“Am făcut rost de documentul care a fost eliberat în iunie 2006 care atestă faptul că şi-a schimbat numele în Magnus Aurolsson, ceea ce bănuiesc că e o mare problemă pentru justiţia română care de fiecare dată îl citează pe Gregorian Bivolaru acolo în Suedia, dar persoana asta nu mai există acolo”, declara în urmă cu cinci ani Cecilia Tiz, fost instructor MISA. Culmea, informaţia nu a trezit interesul poliţiştilor români care s-au mulţumit să treacă "Magnus Aurolsson" la rubrica "poreclă". O singură instituţie din ţară, Tribunalul Sibiu, l-a citat pe Bivolaru - într-un proces de anul acesta - şi cu noul său nume: Magnus Aurolsson. Semn că sunt autorităţi mai treze ca Poliţia Română.
Despăgubiri pentru suferinţele suferite
Între timp, judecătorii bucureşteni au dispus rejudecarea dosarului în care Gregorian Bivolaru - cu acest nume - cere despăgubiri pentru suferinţele suferite în vremea comuniştilor, acceptând, tacit, că guru are dreptate. Tribunalul Bucureşti a admis recursul formulat de Gregorian Bivolaru după ce Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea acestuia ca inadmisibilă. Guru nu este la prima cerere de acest fel. Curtea de Apel Bucureşti a respins deja un dosar similar. Suferinţa celui urmărit în anii '70 "pentru răspândire de materiale obscene" avea atunci şi un preţ: 30.000 de euro. Guru a şi trimis prin poştă, din Suedia, o scrisoare către Tribunalul Bucureşti, în care susţinea că în timpul regimului comunist a fost torturat şi condamnat pe nedrept. Bivolaru a fugit din România în aprilie 2005, după ce anchetatorii deschiseseră mai multe dosare penale pe numele său. Bivolaru a obţinut azil politic în Suedia, deşi în România este dat în urmărire generală.