Încurcate sunt căile Domnului...Preafericitul Daniel s-a bucurat de cele lumeşti şi a uitat să plătească!

Biserica trece prin momente dificile, după ce la finalul anului trecut Guvernul României a tăiat zeci de milioane de euro destinaţi instituţiei.  
Unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de televiziune prin cablu a acţionat în judecată Arhiepiscopia Bucureştilor - al cărei conducător este Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Dosarul, înscris la Judecătoria Sectorului 4, are ca obiect "cerere de valoare redusă", semn că suma în discuţie, căci despre asta este vorba, este mai mică de 10 mii de lei. 
"O eroare"
Contactat de reporterii spynews.ro, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a declarat: "A fost un singur termen de judecată astăzi (n.r - 04.02.2016) la care reprezentanţii societăţii au cerut stingerea procesului. Arhiepiscopia nu a avut în prealabil detalii despre acest proces. Poate a fost o eroare". 
Financiar, anul 2016 s-ar putea dovedi dificil pentru Biserica Ortodoxă Română. În urmă cu aproape două luni, guvernul a decis să reducă la zero bugetul pentru biserici. Măsura a venit după ce, în 2014 şi 2015, Guvernul condus de Victor Ponta a alocat peste 72 de milioane de euro. 
"Lăcaşurile de cult nu au alocare bugetară în bugetul de stat, pe de o parte pentru că avem alocări pentru culte şi cheltuielile cu salariile în urma deciziilor care au fost luate de Parlament au un impact şi pe partea de culte, pe de altă parte faptul că nu avem alocări bugetare nu înseamnă că investiţiile care se fac în lăcaşuri de cult nu sunt importante, dar cred că aici e importantă implicarea enoriaşilor, a credincioşilor şi a autorităţilor locale", afirma Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă la Guvern.
Citeşte şi

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro