Infecţiile urinare te chinuie? Remedii naturale care îţi curăţă vezica
Publicat pe 19.04.2016 la 12:26 Actualizat pe 19.04.2016 la 15:51
Transformarea fluidelor din vezica urinară depinde mult de energia rinichilor. Dacă energia este scazută, din cauza toxinelor, atunci vezicii urinare îi va lipsi energia necesară transformării şi apar simptome precum urinarea frecventă sau incontinenţa urinară, spune Mihaela Iliescu, consultant în nutriţie, potrivit secretele.com
Transformarea fluidelor din vezica urinară depinde mult de energia rinichilor. Dacă energia este scazută, din cauza toxinelor, atunci vezicii urinare îi va lipsi energia necesară transformării şi apar simptome precum urinarea frecventă sau incontinenţa urinară, spune Mihaela Iliescu, consultant în nutriţie, potrivit secretele.com
În vezica urinară necurăţată se creează condiţiile de apariţie a cistitei, o infecţie care afectează în special femeile, pentru că, pe de-o parte uretra (canalul prin care se elimină urina) este mai scurtă decât în cazul bărbaţilor, iar pe de altă parte, orificiul uretral este situat în apropierea celui anal, populat cu bacterii şi fungi, care pot determina modificări în funcţionarea normală.
Cum pot fi prevenite infecţiile urinare?
• Printr-o igienă riguroasă a zonei genitale. Ştergerea să se facă din faţă în spate, pentru a se evita răspândirea bacteriilor din zona anusului spre uretră. Urinarea înainte şi după contactul sexual şi păstrarea unei igiene stricte, evitarea folosirii diafragmei sau a spermicidelor, folosirea prezervativului şi a unui lubrifiant uşor, natural.
• Hidratarea corespunzătoare (30-50 ml apă pe kilogram corp pe zi) cu apă pură, biologic activă, compatibilă cu celula umană, pentru a asigura o funcţionare corespunzătoare a rinichilor. Hidratarea şi curele cu ceaiuri din plante calmează disconfortul provocat de cistită.
• Curăţarea periodică sau permanentă.
Ceaiuri care curăţă vezica urinară:
1. Frunze de merişor – proprietăţi diuretice, antiseptice, stimulează ativitatea rinichilor şi vezicii urinare. Se prepară o infuzie, din care se beau trei căni pe zi.
2. Coada calului – util în retenţia urinară. Se poate consuma ca infuzie sau se pot face băi de şezut.
3. Coada şoricelului – acţiune antiinflamatoare şi puternic dezinfectantă. Se poate consuma ca infuzie sau se pot face băi de şezut.
4. Urzica – acţiune detoxifiantă.
5. Flori de soc – diuretic şi antiseptic.
6. Muguri de pin – acţiune emolientă, dezinfectantă.
7. Teci de fasole – acţiune diurectică, antispastică. Se prepară un decoct şi se beau două, trei căni pe zi.
8. Boabe de ienupăr – diuretice şi antiseptice. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de boabe la 250 ml apă. Se bea o cană pe zi.
9. Frunze de afin – antidot împotriva bacteriei care provoacă cistită. Se face o infuzie din una, două linguriţe de plantă la 200 ml apă. Se beau două, trei căni pe zi.
10. Flori, frunze şi rădăcini de nalbă mare. Contribuie la refacerea epiteliului renal. Infuzie dintr-o lingură flori şi frunze la 250 ml apă, se beau una, două cani pe zi. Macerat la rece dintr-o lingură radacină la 250 ml apă, timp de 2-3 ore, se bea în cursul unei zile.
11. Cozi de cireşe, mătase de porumb, rădăcină de pir.
Acţiunea ceaiurilor poate fi potenţată prin adăugarea de bicarbonat de sodiu.
Alte remedii naturale:
Lămâia - Puteţi începe ziua cu sucul de la o lămâie dizolvat într-un pahar cu apă pură, călduţă.
Propolisul – întăreşte musculatura vezicii urinare. O cură durează 6-8 săptămâni şi se face astfel: 40 picături tinctura de propolis, de trei ori pe zi, înainte de masă. Ca întreţinere, se pot lua în continuare 30 picături înainte de culcare.
Tinctura de branca ursului – întăreşte musculatura vezicii urinare, stimulează cirulaţia şi imunitatea. Cura durează 40 zile şi se face astfel: o linguriţă de trei, patru ori pe zi, dizolvată în 50 ml apă.
Decoct de pătrunjel, preparat astfel: într-un litru de apă se fierb 250 grame radacină curăţată şi tocată, până ce apa scade la jumatate. Se strecoară şi se bea în timpul unei zile, în trei reprize, pe stomacul gol. În ziua respectivă se ţine post alimentar, se consumă numai apă şi ceaiuri.
Suc de spanac – 500 ml pe zi pentru mărirea diurezei, face minuni în atonia vezicii şi a cistitei.
sursa foto: Hepta
A.P.
CITEŞTE ŞI:
7 lucruri care îţi afectează tenul de care habar nu aveai
O linguriţă din asta în cafeaua de dimineaţă şi ADIO kilograme! Cum s-o faci ca să slăbeşti rapid
Numără până la şapte şi scapă de riduri cu masca asta! Trebuie s-o încerci