Noi informaţii despre tânărul înecat în Dâmboviţa şi despre cel pe care l-a salvat!
Publicat pe 20.06.2019 la 13:44 Actualizat pe 21.06.2019 la 11:06
Apar noi informaţii privind cazul tânărului care a murit înecat în apele râului Dâmboviţa, care a plătit cu viaţa în încercarea de a-şi salva un prieten, de 16 ani, de la înec. Tragedia a avut loc în cartierul studenţesc Regie, acolo unde tânărul de 25 de ani a fost înghiţit de apele repezi ale râului Dâmboviţa.
Apar noi informaţii privind cazul tânărului care a murit înecat în apele râului Dâmboviţa, care a plătit cu viaţa în încercarea de a-şi salva un prieten, de 16 ani, de la înec. Tragedia a avut loc, ieri, în cartierul studenţesc Regie, acolo unde tânărul de 25 de ani a fost înghiţit de apele repezi ale râului Dâmboviţa.
Surse din rândul anchetatorilor spun că tânărul salvator ar fi consumat alcool, înainte a sări în apă. În plus, acesta nu ştia să înoate, iar cele două detalii, intersectate, sunt fatale. Băiatul de 16 ani a căzut în apă. Celălalt tânăr s-ar fi aruncat imediat după el să-l salveze.
Mr. Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București-Ilfov: ″În doar 3-4 minute au ajuns la faţa locului, au găsit băiatul de 16 ani care era deja pe mal, fusese ajutat să iasă din apă şi au primit indicii cu privire la locul unde s-ar afla cel de-al doilea tânăr care nu a mai fost observat după câteva secunde în care a reuşit să înoate.”
Care este starea băiatului salvat?
Tănărul de 16 ani a fost transportat de urgenţă la "Spitalul Grigore Alexandrescu", a fost stabilizat, iar acum se află în afara oricărui pericol. Scafandrii au "măturat" albia râului Dâmboviţa timp de jumătate de ori, în căutarea prietenul salvator, însă a fost prea târziu. Acesta se înecase deja, trupul său plutind pe fundul apei.
“Scafandrii ne-au comunicat faptul că a fost o intervenţie dificilă întrucât exista o viteză foarte mare de curgere a răului în acest moment, exista un debit foarte mare de apă, din cauza cantităţii de apă acumulată în ultima perioadă prin precipitaţii, astfel că a fost nevoie că scafandrii să se ancoreze de mal, cu o frânghie şi să nu fie traşi de curentul de apă în operaţiunea pe care o aveau de făcut”, a spus acelaşi Daniel Vasile.