Ingredientele care-ţi fac dulceaţa de poveste
Publicat pe 03.11.2015 la 16:04 Actualizat pe 03.11.2015 la 16:19
Sezonul dulceţilor a sosit! Totuşi, devine plictisitor să guşti aceeaşi dulceaţă mereu. Câteva condimente bine folosite îţi vor transforma borcanele de dulceaţă în lingouri de aur!
Sezonul dulceţilor a sosit! Totuşi, devine plictisitor să guşti aceeaşi dulceaţă mereu. Câteva condimente bine folosite îţi vor transforma borcanele de dulceaţă în lingouri de aur!
Conform bucatarmaniac.ro, în dulceaţă poţi adăuga cimbrişor sălbatic, rozmarin, ghimbir, busuioc, anason, scorţişoară, cuişoare, chilli, coajă de portocală sau lămâie, vanilie, hibiscus, flori de salcâm şi chiar petale de trandafiri. Dacă le puneţi proaspete, gustul va fi unul de care nu vă veţi putea dezlipi. Puţini oameni ştiu acest truc.
Este recomandat ca plantele aromatice să fie proaspete şi să fie sub formă de bucheţele (2-3 crenguţe). Acestea trebuie adăugate cu câteva minute înainte de a lua dulceaţa de pe foc. După ce amestecaţi şi gustaţi, puteţi retrage bucheţelul de plante. În cazul în care lăsaţi plantele aromatice prae mult, puteţi obţine un gust prea puternic sau amar.
Repară maioneza tăiată! Ai ingredientul de aur la îndemână, întotdeauna
Condimentele se adaugă imediat ce gemul a început să prindă consistenţă finală, după ce sucurile s-au evaporat şi zahărul a fost deja adăugat.
În cazul în care sunteţi aventuros şi aţi vrea să combinaţi gusturile, se recomandă maxim două arome simultan.
Sursă foto: Youtube
A.C.
Citeşte şi:
Pune un şerveţel pe fiecare pizza şi o să rămâi mască! E uimitor ce se întâmplă
Trage-ţi degetele timp de cinci minute în fiecare zi! Trucul care îţi va face viaţa mai bună