Îngrozitor! Un copil de 14 ani a sfârşit în chinuri groaznice de la o muşcătură de câine! A murit închis într-o "cuşcă" / VIDEO
Publicat pe 21.09.2013 la 20:00 Actualizat pe 23.09.2013 la 11:46
Existenţa câinilor vagabonzi în România este o problemă care durează de ani buni. Culmea este că o simplă muşcătură de câine îţi poate aduce o moarte în chinuri groaznice.
Existenţa câinilor vagabonzi în România este o problemă care durează de ani buni. Culmea este că o simplă muşcătură de câine îţi poate aduce o moarte în chinuri groaznice.
Nu puţini sunt cei care au trăit sperieturi zdravene de pe urma unui atac al câinilor. Cu stăpâni sau fără, muşcătura lor este la fel de letală! Muşcătura de câine nu provoacă doar leziuni corporale, ci şi leziuni psihologice, însă, dacă aţi fost muşcaţi de un câine şi rana nu a fost consultată de un doctor, riscul de moarte este foarte crescut. Aşa s-a întâmplat şi în 2005, în Iaşi, când un copil de 14 ani a ajuns la spital muşcat de un câine. Tânărul îşi spălase rana doar cu apă şi nu a mers la spital, uitând de muşcătură. După o săptămână părinţii au văzut că fiul lor prezintă simptome ciudate, nu putea să mănânce, se sufoca şi era extrem de agitat. După ce a fost plimbat dintr-un spital în altul, ulterior ajungând în Capitală, medicii nu au mai avut ce să îi facă pentru că băiatul contactase rabie de la câinele care îl muşcase. Acesta a fost izolat într-o "cuşcă" până a murit pentru a nu intra în contact cu vreo persoană, rabia fiind extrem de contagioasă. Destinul tragic al copilului din Iaşi a alarmat pe toată lumea în anul respectiv. Cert este că, dintr-o simplă muşcătură care nu este tratată corespunzător, se poate muri în chinuri cumplite. Persoanele care contactează rabia manifestă simptomele în 60 de zile de la contractarea virusului. Victimele prezintă dureri şi senzaţii de amorţire a părţii muşcate, febră, ameţeli, vomă, diaree, dureri abdominale şi moleşeala. Afectarea sistemului nervos se manifestă prin teamă, agitaţie, nervozitate accentuată. Simptomele progreseaza rapid şi duc la paralizie, delir, halucinaţii, comă şi culminează cu moartea pacientului în câteva zile.
Cum se transmite virusul şi cum îl previi
Muşcătura de câine poate introduce în organism prin saliva câinelui germeni care pot genera boli grave (rabie, febra zgârieturii, spirochetoza ictero-hemoragica, hepatita B, tetanosul germeni microbieni de tip Salmonella, Pasteurella, Pasteureloza, Leptospira, Toxocaroza, Toxoplasmoza).
Tratamentul plăgilor muşcate constă în spălare şi dezinfectare, urmate de pansarea leziunii. Ca primă măsură este obligatorie spălarea plăgii măcar cu apă şi săpun pentru a îndepărta saliva animalului. Este foarte important consultul unui medic cât mai repede, precum şi punerea sub supraveghere a animalului. Medicul va hotarî necesitatea administrării vaccinului antirabic.
Foto: Antena 3
Citeşte şi: