ÎNTREBAREA ZILE - VINERI: Cum îngrijim pisicile și câinii pe timp de iarnă? Sigur nu ştiai asta
Publicat pe 05.12.2014 la 15:21 Actualizat pe 05.12.2014 la 16:01
Iarna, oamenii se îmbracă mai gros şi reuşesc astfel să se protejeze de frig. Pentru animale nu este la fel de simplu, însă cu anumite trucuri le poţi face iarna mai uşoară.
Iarna, oamenii se îmbracă mai gros şi reuşesc astfel să se protejeze de frig. Pentru animale nu este la fel de simplu, însă cu anumite trucuri le poţi face iarna mai uşoară.
Pisicile și câinii sunt animale robuste. Cu toate acestea, în timpul iernii ar trebui să respectăm câteva reguli simple:
Când scoateți câinele afară din casă, țineți-l în mișcare. Dacă stă prea mult timp într-un singur loc, i se va face frig. Câinii de talie mică și cei cu părul scurt nu trebuie ținuți prea mult afară. Dacă animalul începe să tremure este un semnal clar că trebuie dus în casă.
Îngrijirea lăbuțelor: folosiți o cremă de protecție înainte să scoateți câinele la plimbare, tăiați blana mai lungă dintre degetele animalului pentru a evita strângerea gheții în acea zonă. Ca măsură alternativă, îndepărtați zăpada și gheața de pe lăbuțele câinelui chiar în timpul plimbării, iar după plimbare, labele câinelui se vor spăla cu apă călduță pentru a le curăța de sare, de nisip și de noroi, potrivit revistaioana.ro.
Pisicile obișnuite să iasă din casă nu vor fi lăsate afară în timpul nopții. Alte animale, cum ar fi broasca țestoasă de apă, europeană, sunt obișnuite să hiberneze în timpul iernilor. Broaștele țestoase vor ierna cu plăcere în… frigider.
Anumite plante de sezon pot fi periculoase pentru animalele de companie. Vâscul, de exemplu, este otrăvitor. Ciocolata și dulciurile nu le sunt recomandate pentru animale. Conțin teobromină, o substanță neindicată câinilor și pisicilor.
A.C.
Foto: Antena 1