ÎNTREBAREA ZILEI: Care sunt alimentele care ne ajută să scăpăm de Psoriazis?
Publicat pe 11.08.2017 la 23:35 Actualizat pe 11.08.2017 la 23:58
Multe persoane se confruntă cu acest tip de afecţiune, însă puţini ştiu cum se poate trata eficient. Există o serie de alimente care ne ajută să ameliorăm boala sau chiar să o ţinem sub control un timp îndelungat.
Multe persoane se confruntă cu acest tip de afecţiune, însă puţini ştiu cum se poate trata eficient. Există o serie de alimente care ne ajută să ameliorăm boala sau chiar să o ţinem sub control un timp îndelungat.
Psoriazisul este o boală dermatologică cronică care determină o creştere rapidă a celulelor pielii, având ca rezultat apariţia unor plăci tegumentare îngroşate, conform sfatulmedicului.ro.
Peştele gras. Oamenii care suferăă de Psoriazis trebuie să aibă în alimentaţia lor somon, hering, macrou, ton, dar şi păstrăv. Peştii sunt bogaţi în acizi esenţiali, precum Omega 3, care reduc inflamaţiile de pe corp. De când persoanele care suferă de aceast boală sunt expuse riscului de a suferi şi de boli ale inimii, este indicată consumarea peştelui.
Alunele. Fiind bogate în micronutrienţi,corpul purtătorului cere şi acest tip de aliment. Seleniul este vital pentru producerea enzimelor din corp.
Legumele verzi. Spanacul, salata, varza şi absolut toate legumele verzi sunt surse de vitamine pentru corp.
Toate tipurile de seminţe. Pentru a elimina toxinele din corp şi pentru a preveni apariţia altor pete pe corp, este recomandată consumarea seminţelor, fie cu iaurt, fie cu suc de fructe.
Usturoiul. Seleniul şi vitamina C pot menţine celulele sănătoase. Usturoiul crud nu este recomandat, pentru că, alături de alte enzime din corp, pot produce inflamări grave, însă este recomandat pentru vitamina C.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.
A.V.