ÎNTREBAREA ZILEI: Care sunt semnele care îți arată că trebuie să te odihnești? Organismul îți va mulțumi
Publicat pe 19.10.2017 la 22:59 Actualizat pe 19.10.2017 la 23:25
Te-ai gândit vreodată care sunt semnele care îți arată că trebuie neapărat să te odihnești, să dormi și să-ți relaxezi creierul? Organismul îți va mulțumi, dacă le identifici și iei măsuri pentru sănătatea ta.
Te-ai gândit vreodată care sunt semnele care îți arată că trebuie neapărat să te odihnești, să dormi și să-ți relaxezi creierul? Organismul îți va mulțumi, dacă le identifici și iei măsuri pentru sănătatea ta.
Durerile de cap. Corpul tău ar putea semnala că are nevoie de odihnă, dacă simți disconfort. Prea multă muncă duce adesea la dureri moderate până la severe de cap, gât și ochi. Mai mult, un nivel ridicat de stres poate duce la atacuri de migrena.
Probleme digestive. Când creierul funcționează complet pentru un timp îndelungat, tractul digestiv suferă cel mai mult. De fapt, se scufundă într-un fel de șoc. Cea mai comună consecință a acestei afecțiuni este sindromul intestinului iritabil care este asociat cu probleme de scaun și dureri în diferite zone ale stomacului.
Răceli frecvente. Stresul mărește ritmul cardiac, accelerând circulația sângelui. Aceasta și creșterea tensiunii arteriale, împreună, pot provoca probleme de imunitate, ceea ce duce la apariția mai frecventă a răceliilor.
Greutatea. Stresul sever cauzează adesea creșterea în greutate. Acest lucru este cauzat de creșterea hormonului cortizol care vă face să doriți să mâncați. Acumularea de carbohidrați simpli în mese va duce și la excesul de greutate.
Durerile de stomac. Am menționat deja că sistemul dvs. digestiv suferă atunci când sunteți stresați, astfel încât stomacul și greața pot fi, de asemenea, simptome ale lipsei de odihnă.
Oboseala. Oboseala vă poate distruge la nivel psihic, dar și fizic. De aceea, este recomandat somnul, dar și odihna în timpul zilei.
Durerile în piept. Durerile toracice și durerile cauzate de stres nu au adesea nicio legătură cu inima și sunt de origine pur neurologică. Dacă întâmpinați frecvent dureri în piept, încercați mai întâi să vă relaxați. Totuși, nu uitați că stresul poate duce, de fapt, la insuficiență cardiacă, așa că asigurați-vă că îl consultați pe medicul dumneavoastră dacă suspectați probleme cardiace.
Activitate sexuală scăzută. Creierul încetează să producă suficiente substanțe chimice responsabile pentru unitatea sexuală, atât de mult încât o persoană să își piardă dorința de a face dragoste. Dacă dvs. sau partenerul dvs. experimentați această problemă, amintiți-vă că o odihna vă poate ajuta, scrie Brightside.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.V.