ÎNTREBAREA ZILEI: Ce alimente trebuie să ocolim vara? Le mănânci foarte des, dar nu ştii ce efecte dăunătoare au

Cerealele pot fi periculoase pentru organism © pixabay

Vara suntem tentaţi să consumăm mai multe mâncăruri care nu ne fac bine, iar asta pentru că deseori suntem pe fugă şi nu dăm importanţă e efectelor care se pot produce. Iată ce alimente trebuie să evităm pe perioada anotimpului cald, potrivit Antena Stars.

Deşi este foarte tentant, mare atenţie la ce consumaţi pe perioada verii. Nu este bine să mâncaţi fripturi pline de sosuri sau cu grăsime multă şi nici carne grasă. Acestea nu oferă nici confort digestiv, nici o stare de bine dacă afară este foarte cald. De asemenea, ocoiţi prăjelile şi preparatele cu pesmet. Le puteţi înlocui cu alimente făcute pe grătar.

Totodată, anumite dulciuri sunt foarte periculoase în această perioadă. Nu se recomandă consumul de zahăr exagerat, mai ales al deserturilor care au o combinaţie de zahăr şi grăsimi. Acestea îngreunează digestia.

Atenţie şi la cereale! Unele dintre acestea conţin foarte mult gluten şi nu trebuie să fie consumate în mod exagerat. Pot forma boluri alimentare, care sunt foarte greu de digerat. Acordaţi atenţie şi fructelor de mare! Acestea se alterează foarte repede.

În schimb, este recomandat ca pe perioada caldă din an să consumaţi mult pepene şi roşie deoarece acestea conţin leucopenia, care ajută pielea când este expusă la razele soarelui.

Pentru retenţia de apă, se recomandă consumul de ţelină. De asemenea, şi dovleceii şi conopida sunt foarte bune, alimentele acestea întărind organismul. Bananele şi portocalele reprezintă o sursă foarte bună de potasiu.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

S.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro