ÎNTREBAREA ZILEI: Ce se întâmplă în organismul tău atunci când mănânci corcoduşe?
Publicat pe 12.06.2017 la 09:47 Actualizat pe 12.06.2017 la 09:48
Fie că le consumi verzi sau coapte, corcoduşele au numai beneficii asupra corpului tău. Sucul de zarzăre e bogat în vitamine.
Fie că le consumi verzi sau coapte, corcoduşele au numai beneficii asupra corpului tău. Sucul de zarzăre e bogat în vitamine.
Corcoduşele conţin apă, zaharuri, acizi, proteine, celuloză, substanţe minerale, vitamina C, vitamine din complexul B şi provitamina A, mult fier, magneziu, calciu, fosfor.
BENEFICII
Fosforul şi magneziul din compoziţia corcoduşelor ajută la îmbunătăţirea memoriei, a funcţiilor sistemului nervos, susţin puterea de concentrare, tonusul.
Vitamina C are un rol esenţial în menţinerea sănătăţii, atât fizice, cât şi psihice, motiv pentru care corcoduşele se recomandă în anemii şi stări de oboseală.
Corcoduşele ajută şi la vindecarea afecţiunilor respiratorii.
Corcoduşele verzi se folosesc la acritul ciorbelor. În amestec cu alte fructe, se utilizează la prepararea marmeladei, deoarece asigură o gelificare mai bună, iar marmelada se păstrează timp mai îndelungat.
SUC DE CORCODUŞE
Din aceste fructe se mai prepară un suc revigorant şi tonifiant, care vă potoleşte setea repede, sirop, compot şi jeleu.
Sucul este recomandat în cazuri de hipovitaminoză, în afecţiunile respiratorii acute, în boli ale stomacului. De asemenea, sucul este uşor purgativ, precizează Antena Stars.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
C.P.