ÎNTREBAREA ZILEI: De ce este periculos pentru sănătatea ta să sufli în lumânările de pe tort? Specialiştii au dat alarma

© Sursa foto simbol: pixabay.com

Te numeri printre cei care aştepţi cu nerăbdare momentul în care îţi pui o dorinţă în timp ce stai în faţa tortului pe care "tronează" aprinse mai multe lumări şi sufli în ele ca să ţi se împlinească? Ei bine, fie că da sau nu, fie că doar mănânci o felie de tort pe care au fost stinse lumânările, ar fi bine să te mai gândeşti o dată dacă te delectezi sau nu cu acest desert. Şi asta pentru că deja tradiţionalul obiceide suflare a lumânărilor lasă tortul plin de bacterii.

În urma unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă s-a constatat că se transmit o mulțime de bacterii pe tort. Potrivit Daily Mail, Paul Dawson, profesor de siguranță alimentară la universitatea Clemson, a mărturisit că acest lucru nu ar trebui să ducă la înlăturarea acestui obicei. Şi asta pentru că șansele de îmbolnăvire după ce o persoană suflă în lumânări sunt minime. Totuşi, el avertizează că  acele bacterii există, iar uneori pot fi în număr destul de mare.

Specialistul a recomandat oamenilor să evite să mănânce tort dacă ar cred că cel care suflă în lumânări este bolnav sau prezintă semne potrivit cărora ar fi suferi de o anumită maladie.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

D.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro