ÎNTREBAREA ZILEI: De ce nu e bine să speli carnea de pui?
Publicat pe 28.01.2018 la 15:37 Actualizat pe 28.01.2018 la 16:32
Un studiu ce aparține Agenției Britanice de Securitate Alimentară (FSA) a scos la iveală motive pentru care spălatul cărnii de pui, înainte de a o găti, este un obicei foarte dăunător.
Un studiu ce aparține Agenției Britanice de Securitate Alimentară (FSA) a scos la iveală motive pentru care spălatul cărnii de pui, înainte de a o găti, este un obicei foarte dăunător.
Conform FSA, atunci când speli carnea de pui, se permite diseminarea unei bacterii responsabile de numeroase infecții intestinale sau chiar decese, în cazul copiilor și al persoanelor în vârstă.
“Lansăm această campanie pentru că studiul nostru a arătat că, deşi oamenii au tendinţa de a urma recomandările atunci când prepară carnea de pasăre, spălându-se pe mâini şi asigurându-se că gătesc bine carnea, sunt încă mulţi cei care spală carnea crudă,” a explicat Catherine Brow, directoarea FSA.