ÎNTREBAREA ZILEI: De ce trebuie să consumi castane în sezonul rece? Efectele te vor uimi
Publicat pe 17.11.2017 la 18:50 Actualizat pe 17.11.2017 la 18:59
Dacă tot sezonul rece și-a făcut apariția și și-a intrat în grații, cu temperaturi destul de scăzute, specialiștii ne recomandă să consumăm castane. Dacă vrei să aflii beneficiile pe care le au acestea, citește materialul de mai jos.
Dacă tot sezonul rece și-a făcut apariția și și-a intrat în grații, cu temperaturi destul de scăzute, specialiștii ne recomandă să consumăm castane. Dacă vrei să aflii beneficiile pe care le au acestea, citește materialul de mai jos.
Sezonul rece se anunță cu multe temperaturi scăzute, iar foarte mulți oameni se pot îmbolnăvi. Pentru a preveni acest lucru, consumarea castanelor te poate ajuta să-ți protejezi, mai bine, sănătatea.
În primul rând, castanele tratează varicele. Acestea conțin o substanță care te ajută la intensificarea fluxului sangvin. Totodată, ajută și uncerele varicoase și flebita. Pentru a scăpa de acest lucru neplăcut, poți face o tinctură chiar la tine acasă. Pentru asta, vei avea nevoie de 250 grame de castane cu coajă și 1 litru de alcool. Aceasta se va lăsa la macerat timp de 2 săptămâni. După aceea, strecoar-o și ia zilnic, timp de o lună, câte 10 sau 15 picături de tinctură diluate în 50 de ml de apă.
În al doilea rând, castanele reglează circulația sângelui. Având în vedere faptul că nu au foarte mult sodiu, persoanele care au boli de rinichi și sunt cardiace pot consuma castanele. Castanele pot fi consumate sub formă de piure. Acestea ajută la prevenirea afecțiunilor venelor, pentru picioare și mâini. Trebuie să amesteci 15 grame de frunze de castan mărunțite, urzică și cimbru. Două lingurițe se vor amesteca la 1 litru de apă fiartă. După ce lași la răcit apa, mai adaugi 12 lingurițe la patru litru de apă pentru baie.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.V.