ÎNTREBAREA ZILEI- DUMINICĂ: 10 lucruri cotidiene care, deşi nu par, sunt foarte nocive pentru organism
Publicat pe 21.12.2014 la 16:50 Actualizat pe 21.12.2014 la 17:37
Le folosim zilnic, însă nu avem idee cât de nocive sunt. Iată 10 lucruri pe care le facem constant, dar ne fac rău fără să realizăm.
Le folosim zilnic, însă nu avem idee cât de nocive sunt. Iată 10 lucruri pe care le facem constant, dar ne fac rău fără să realizăm.
Astăzi ne-am propus să vorbim despre lucrurile pe care le facem zilnic, dar nu realizăm cât rău de ne fac. Sunt lucruri aparent banale, dar ne afectează încet, încet. Mai jos sunt enumerate 10 dintre cele mai întâlnite.
Gheață sau popcorn
Boabele de porumb sau gheață ne afectează considerabil dinții. Stomatologii spun că, atunci când mestecam floricele de porumb sau gheață, dinții noștri resimt impactul că și cum am mânca ceva foarte dur. Mai ales dacă nu ai dinți puternici, fă tot posibilul pentru a le evită.
Prea multă apă
Ne-am obișnuit cu ideea că apa nu ne poate afecta negativ, însă nu este întotdeauna așa. De fapt, intoxicarea cu apă poate duce chiar la deces, în anumite condiții. O astfel de situație este atunci când alergi și afară e caniculă, după care bei apă, care nu suplinește electroliți că sodiu și potasiu. Soluția ar fi să apelezi și la băuturile pentru sportivi sau să mănânci o banană, care îți va asigură doză necesară de potasiu.
Loțiunea pentru protecția solară
Deși se crede că aceste loțiuni au menirea de a te proteja împotrivă radiațiilor solare, cercetările au arătat că deseori ele conțin ingrediente periculoase. Adesea, pericolul pe care îl reprezintă ele pe piele este mai mare decât cel reprezentat de soare.
Substanțele chimice prezente în unele astfel de creme cresc riscurile tumorilor de piele și dezechilibrează întreg sistemul hormonal. Tocmai de aceea, este recomandat să faci o mică documentare înainte de a-ți alege loțiunea potrivită.
Acidul citric
Chiar dacă alimentele care conțin acid citric natural sunt benefice, acest tip de acid, în șine, afectează negativ dinții. Potrivit dentiștilor, acidul citric erodează smalțul dinților, distrugând în timp protecția naturală a danturii.
Lemn presat
Lemnul presat folosit în foarte multe piese de mobilier conține formaldehidă, un produs chimic natural, incolor, prezent și în alte obiecte, precum ruj sau pastă de dinți.
Ei bine, deși cercetările efectuate până acum nu sunt suficiente, se crede că această substanță ar putea cauza oamenilor cancer și alte probleme de sănătate.
Citeşte şi: ÎNTREBAREA ZILEI - VINERI: De ce uneori nu-ţi aminteşti ce visezi?
Naftalina
Naftalina reprezintă un amestec de pesticide conceput pentru a îndepărta mucegaiul și moliile, fiind deseori plasată printre haine sau în alte recipiente din casă.
Ingredientele din naftalina pot deveni toxice în cazul în care sunt inhalate mult timp de către oameni. Copiii sunt mult mai expuși acestui pericol, așa că nu plasă naftalina la îndemână celor mici.
Lapte degresat
Laptele degresat este alternativă preferata de multe dintre persoanele care țin la siluetă sau încearcă să dea jos câteva kilograme deoarece nu conține grăsimi. Cu toate astea, odată cu grăsimile, din laptele degresat se elimină și vitaminele și multe dintre substanțele nutritive.
Mulți producători își "fortifică" laptele degresat cu versiuni de lapte praf, ceea ce, se pare, ar duce la oxidarea colesterolului din lapte. Testele făcute pe animale care au consumat colesterol oxidat au arătat că acesta crește riscul atacului de cord.
Jogging
Această formă de mișcare fizică poate rămâne benefică în anumite condiții. Dacă nu alergi repede, pe distante lungi, eviți suprafețele dure și nu îți suprasoliciți încheieturile, mai ales a tunci când ești supraponderal, joggingul nu se va transformă într-un sport nociv. Altfel, însă, ar fi bine să te gândești la o altă formă de mișcare.
Folosirea PC-ului
S-a constatat că multe computere și monitoare conțin praf cu proprietăți toxice, care pot duce la leziuni neurologice grave. În plus, poziția corpului și a mâinilor, timpul pe care îl petrecem pe scaun, în față calculatorului, luminozitata monitorului - toate ne pot afecta în mod negativ.
Așadar, nu uită că la fiecare jumătate de oră să te ridici, să îți odihnești ochii și să faci câteva exerciții de stretching.
A.C.
Foto: Facebook
Citeşte şi:
ÎNTREBAREA ZILEI - Joi: De ce au nevoie oamenii de sărbători?
ÎNTREBAREA ZILEI: Miercuri - De ce se tem şerpii?
ÎNTREBAREA ZILEI - MARŢI / Care sunt cele mai populare cadouri de Crăciun, în funcţie de sex?