ÎNTREBAREA ZILEI: DUMINICĂ - Cum scăpăm de respiraţia urât mirositoare, cauzată de usturoi?
Publicat pe 04.01.2015 la 16:35 Actualizat pe 04.01.2015 la 16:45
Usturoiul este una din cele mai populare plante din bucătărie, iar gustul său acordă o savoare aparte foarte multor preparate. Din nefericire, mai puţin plăcut este mirosul respiraţiei nostre, în urma servirii unei astfel de mese.
Usturoiul este una din cele mai populare plante din bucătărie, iar gustul său acordă o savoare aparte foarte multor preparate. Din nefericire, mai puţin plăcut este mirosul respiraţiei nostre, în urma servirii unei astfel de mese.
Merele, sucul de lămâie şi menta se numără printre alimentele care îi pot ajuta pe oameni să scape de respiraţia neplăcută provocată de consumul de usturoi, informează descoperă.ro.
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani şi publicat în "Journal of Food Science", ceaiul verde, pătrunjelul şi spanacul îi pot ajuta, de asemenea, pe oameni să scape de respiraţia neplăcută cauzată de consumul de usturoi.
Respiraţia neplăcută de după consumul de usturoi este cauzată de unul dintre compuşii care se regăsesc în acesta - sulfură de metil alil -, care nu poate fi metabolizat în timpul digestiei, astfel că este eliminat din corp prin intermediul respiraţiei şi al transpiraţiei.
Voluntarii care au participat la realizarea acestui studiu au mâncat usturoi în stare naturală, după care au consumat diferite alimente pentru a se observa care sunt eficiente în lupta cu respiraţia neplăcută.
Dintre toate alimentele consumate, s-a constatat că merele sunt cele mai eficiente în acest proces.
Foto: a1.ro
Citeste si:
ÎNTREBAREA ZILEI: Se pot depune microbi pe săpunul antibacterian?
ÎNTREBAREA ZILEI - VINERI: Când au început animalele să vadă în culori?