Mit sau adevăr? Crenvurştii sunt făcuţi din hârtie igienică?

Crenvurştii sunt vânduţi cu succes la noi în ţară şi reprezintă o alternativă ieftină şi gustoasă pentru cei mai mulţi dintre români. Medicii ne atenţionează cu privire la pericolele la care ne expunem prin consumul acestor alimente, considerate a fi unele dintre cele mai toxice alimente. 

Calitatea crenvurştilor din comerţ variază şi este direct proporţională cu preţul lor. Chiar dacă din punct de vedere al gustului par oarecum la fel, consistenţa lor este cea care face diferenţa. 

Potrivit bzi.ro, crenvurştii conţine aproximativ 38% carne, iar ceea ce mâncăm, de fapt, este o pastă formată din slănină, oase, tendoane, pieliţe, grăsime şi alte resturi de pui. 

Ceea ce este şi mai şocant este faptul că, pe lângă resturile de pui care nu au niciun fel de proprietate nutritivă, hârtia igienică poate fi unul din ingrediente. Foşti angajaţi ai unor fabrici de acest gen au povestit, de-a lungul anilor, despre procesul de preparare al crenvurştilor, iar hâtia igienică roz făcea umplutura de bază.

Chiar dacă acest lucru se întâmpla cu precădere în perioada comunistă, în prezent, mai pot exista fabrici din ţară care să apeleze la această tehnică. Monitorul de Alba povesteşte despre cazul unui mare producător de mezeluri din Alba care achiziţionează stocuri masive de hârtie igienică din Ungaria, pentru reducerea costurilor în prepararea produselor. 

Pe lângă toate aceste ingrediente, crenvurştii mai conţin şi foarte multe E-uri, dintre care reamintim: E451(trifosfaţi de potasiu şi sodiu), E452(polifosfaţi) şi E301(ascorbat de sodiu).

A.M.

Foto: observator.tv

Citeste si:

ÎNTREBAREA ZILEI: SÂMBĂTĂ - Cum se realizează o operaţie de schimbare de sex?

 

VIDEO / ÎNTREBAREA ZILEI: JOI - Ce se întâmplă cu părul tău dacă renunţi definitv la şampon?


facebook whatsapp twitter pinterest
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro