ÎNTREBAREA ZILEI - JOI: Cu ce băuturi trebuie să asortăm felurile de mâncare la masa de Crăciun?
Publicat pe 24.12.2015 la 19:55 Actualizat pe 24.12.2015 la 19:52
Odată meniul unei mese festive alcătuit, trebuie alese vinurile care pot pune și mai mult în valoare felurile de mâncare servite. Pentru a evita greșelile la masa de Crăciun, vă vom spune câteva variante de vinuri și alte băuturi înrudite.
Odată meniul unei mese festive alcătuit, trebuie alese vinurile care pot pune și mai mult în valoare felurile de mâncare servite. Pentru a evita greșelile la masa de Crăciun, vă vom spune câteva variante de vinuri și alte băuturi înrudite.
La foie gras, servit ca aperitiv, cel mai bine merge vinul alb, dar acesta nu este singura opțiune. Se potrivește și șampania. Somonul afumat, care apare și el pe platou ca aperitiv, însoțit de felii de lămâie, se potrivește cu diferite tipuri de vin: tot șampanie sau un vin alb sec aromat, potrivit agerpres.ro.
ÎNTREBAREA ZILEI -JOI: Cum scapi de migrenă în doar câteva secunde? Nu ai nevoie decât de un ingredient 100% natural
Dacă masa continuă cu melci pregătiți în unt cu usturoi, este recomandat un vin alb fructat. Stridiile în schimb pot fi asociate cu un vin alb sec foarte aromat, un riesling sau un chablis, și șampania putând fi o opțiune.
Felul principal, curcanul, este pregătit de obicei la mesele de sărbători cu castane. Vine atunci rândul vinurilor roșii, vechi de câțiva ani pentru a fi plăcute la gust, în opoziție cu carnea de curcan, care este mai degrabă uscată.
În cazul tortului de Crăciun în formă de buturugă, cu multă ciocolată, trebuie găsit un echilibru cu zahărul și materiile grase din desert. Cele mai bune soluții sunt vinurile dulci naturale, de exemplu porto. Șampania, care se servește de obicei la sfârșitul mesei, nu este în realitate o soluție bună: din cauza puterii ciocolatei, bulele de aer și prospețimea băuturii pier foarte repede în gură.
A.B.
Foto: Hepta