ÎNTREBAREA ZILEI – JOI: Cum să îţi faci propriul tău oţet din cidru de mere?
Publicat pe 02.02.2017 la 14:20 Actualizat pe 02.02.2017 la 14:30
Preferi oţetul din cidru de mere, dar nu-l găseşti mereu la magazinul preferat? Ei bine, ca să îndepărtezi această situaţie neplăcută, cel mai bine ar fi să-l prepari singur, acasă. În plus, acesta e celebru pentru beneficiile numeroase pe care le are asupra organismului uman. Dacă citeşti până la capăt articolul vei afla şi una dintre cele mai bune şi uşoare reţete ca să faci oţet din cidru de mere
Preferi oţetul din cidru de mere, dar nu-l găseşti mereu la magazinul preferat? Ei bine, ca să îndepărtezi această situaţie neplăcută, cel mai bine ar fi să-l prepari singur, acasă. În plus, acesta e celebru pentru beneficiile numeroase pe care le are asupra organismului uman. Dacă citeşti până la capăt articolul vei afla şi una dintre cele mai bune şi uşoare reţete ca să faci oţet din cidru de mere
Ingredientele de care ai nevoie ca să-ţi prepari propriul tău oţet din cidru de mere
Această rețetă utilizează resturile de mere (coji, cotoare); lasă-le la aer, până devin maronii. Ulterior, adaugă apa într-un borcan, până le acoperă complet, potrivit viataverdeviu.ro. În funcție de cât oțet vrei să obții, poți adaugă ulterior mai multe resturi de mere, dar în acest caz nu umple borcanul complet cu apa.
După adăugarea resturilor de mere, acoperă gură borcanului cu o bucată de pânză și ține-l într-un loc întunecos și cald. Un dulap de bucătărie ar fi ideal. După câteva zile, conținutul borcanului va începe să se îngroașe și va apare la suprafața apei o spumă gri. Odată ce observi această schimbare, încetează să mai adaugi resturi de mere, și lasă borcanul pentru o luna la fermentat. Odată fermentarea terminată, gustă oțetul pentru a te asigură că este destul de tare pentru gustul tău. Odată ce ești satisfăcut de gust, scoate resturile și pune oțetul în sticlă.
7 motive pentru care vei iubi oţetul din cidru de mere
1. Detoxifiere - bogat în minerale, vitamine și enzime, oțetul din cidru de mere este indicat în orice cură de detoxifiere. Acizii unici din acest produs elimină toxinele și stimulează circulația sângelui, astfel încât ficatul să lucreze și mai eficient. În antichitate, se spunea despre oțetul din cidru de mere că purifică sângele.
2. Ajută la slăbit - oțetul din cidru de mere poate fi de ajutor și în curele de slăbire, pentru că stabilizeaza nivelul glicemiei și astfel controlează apetitul. Una-două lingurițe de oțet din cidru de mere înainte de masă sunt suficiențe pentru a se instală mai devreme senzația de sațietate.
3. Face părul moale și strălucitor.
4. Ajută pielea-Oțetul din cidru de mere vine și în ajutorul pielii, mai ales în cazurile de acnee, atât prin uz intern, cât și extern. O ceașca de oțet din cidru de mere, combinată cu sare Epsom (sare amară) în cadă, înlătura toxinele de pe piele.
5. Îndepărtează negii - Înmoaie în oțet din cidru de mere o tabletă de bumbac și ține-o peste noapte pe neg. Repetă în fiecare seară, până când negul dispare.
6. Grăbește vindecarea - Oțetul din cidru de mere are proprietăți antibacteriene și antiseptice, grație vitaminelor, mineralelor și enzimelor pe care le conține, ajutând astfel la grăbirea vindecării.
7 Ajută digestia - pe scurt, el reduce simptomele refluxului gastric și calmează tulburările apărute în urmă consumării unor alimente-problemă.
D.D.