ÎNTREBAREA ZILEI: LUNI - Care este metoda corectă de spălare şi curăţare a feţei?
Publicat pe 13.07.2015 la 11:53 Actualizat pe 13.07.2015 la 12:05
Spălatul pe faţă este floare la ureche, am fi tentaţi să spunem. Puţină apă rece aruncată în grabă peste chip şi un prosop cu care să ne ştergem după nu sunt suficiente atunci când vine vorba de menţinerea tinereţii şi frumuseţii tenului, mai ales în cazul femeilor.
Spălatul pe faţă este floare la ureche, am fi tentaţi să spunem. Puţină apă rece aruncată în grabă peste chip şi un prosop cu care să ne ştergem după nu sunt suficiente atunci când vine vorba de menţinerea tinereţii şi frumuseţii tenului, mai ales în cazul femeilor.
Demachiatul şi curăţarea tenului în mod corespunzător sunt paşii esenţiali care nu trebuie să lipsească din rutina niciunei femei. Pe lângă machiajul pe care îl eliminăm şi care ne-a încărcat chipul peste zi, vreme de cel puţin 8 ore, pe pielea noastră au loc şi depuneri de praf, bacterii, celule moarte, care trebuiesc îndepărtate.
Întotdeauna îndepărtează machiajul mai întâi
Chiar dacă foloseşti produse de curăţare a feţei, demachierea este primul pas de care trebuie să ţii cont. Foloseşte dischete din bumbac şi îndepărtează cu atenţie machiajul. Pentru zona ochilor, poţi apela la un ulei demachiant special, pentru zone sensibile, pe care îl poţi lăsa 10 secunde să se activeze, iar apoi să ştergi în profunzime urmele de rimel şi creion dermatograf. Continuă apoi cu restul feţei, inclusiv în zona gâtului şi a maxilarului.
Renunţă la şerveţelele demachiante
Oricât de practice ar părea, comparativ cu dischetele şi loţiunea demachiantă, astfel de şerveţele pot avea în compoziţia lor substanţe dure, care afectează tenul. Foloseşte o cremă demachiantă şi păstrează şerveţelele pentru zilele în care eşti pe fugă.
Foloseşte un gel de curăţare
După demachiere, tenul trebuie masat cu un gel de curăţare şi clătit cu apă nici foarte caldă, nici foarte rece. Urmele de demachiant pot îngrăşa tenul peste noapte, iar porii să nu fie în totalitate curăţaţi. Masaţi tenul în zonele problematice "frunte, bărbie, linia maxilarului), iar apoi clătiţi.
Nu folosiţi acelaşi prosop mereu
Chiar dacă dacă prosopul şterge doar urmele de apă, în timpul zilei se pot depune urme de praf pe material, care vor intra în contact cu tenul. Cel mai bine ar fi să vă ştergeţi faţa cu un prosop special de faţă, pe care să îl păstraţi într-un sertar şi pe care să-l schimbaţi la 3 zile. O altă soluţie ar fi să te ştergi cu şerveţele.
A.M.
Foto: Hepta
Citeste si:
ÎNTREBAREA ZILEI - DUMINICĂ: Ce înseamnă când te mănâncă sânii?
ÎNTREBAREA ZILEI - JOI: Este bine să foloseşti crema de protecție solară de anul trecut?