ÎNTREBAREA ZILEI: Luni- Care sunt cele mai otrăvitoare alimente chinezeşti? Nu le mai consuma de acum înainte!
Publicat pe 27.06.2016 la 16:55 Actualizat pe 27.06.2016 la 17:04
Deseori auzim despre lucrurile chinezeşti că nu sunt prea bune, însă despre alimente nu se ştiau foarte multe amănunte. Mai jos vă prezentăm câteva dintre ele care sunt cele mai otrăvitoare.
Deseori auzim despre lucrurile chinezeşti că nu sunt prea bune, însă despre alimente nu se ştiau foarte multe amănunte. Mai jos vă prezentăm câteva dintre ele care sunt cele mai otrăvitoare.
Mere chinezeşti. Mai mult de jumătate dintre merele de pe piaţă sunt de origine chineză, iar China este cel mai important producător de pesticide din lume. Mai mult, legea acestui stat nu interzice folosirea chimicalelor sau a pesticidelor în produse.
Usturoi chinezesc. Inspectorii din domeniu au descoperit mari cantităţi de usturoi contaminat. Mai mult, 31% din usturoiul disponibil pe piaţă provine din China. Usturoiul chinezesc este stropit cu chimicale periculoase, care îl fac să nu se altereze şi să-şi păstreze aspectul.
Fasole verde chinezească. Fasolea verde sintetică a fost descoperită în China în anul 2005, şi continuă să fie produsă. Ea este facută din soia, mazăre, colorant verde şi metabisulfit de sodiu, care este o chimicală folosită în mod comun ca inălbitor sau conservant. Aceşti compuşi chimici împiedică absorbţia naturală a calciului în organism, putând provoca cancer. Acest tip de fasole verde rămâne tare chiar şi după ce este gătită, colorând apa în verde.
Carne de pui din China. Cu toate că experţii şi-au exprimat îngrijorarea asupra calităţii acestui tip de carne, de origine îndoielnică, dintr-o ţară unde se nasc bolile provocate de alimente, în prezent se găseşte încă pe piaţă, în cantităţi mari.
Orez chinezesc. Se pare că nu este un mit, iar orezul sintetic este produs în China. Unele persoane consideră că este făcut din cartofi şi un rezid sintetic. Dacă este fiert, acesta rămâne tare şi nu poate fi gătit ca orezul natural. Consumul regulat al acestui aliment provoacă cancer, scrie secretele.com.
R.P.