ÎNTREBAREA ZILEI - LUNI: De ce este bine să consumi sâmburele de avocado? După ce vei citi, nu îl vei mai arunca la gunoi
Publicat pe 29.02.2016 la 17:00 Actualizat pe 29.02.2016 la 17:04
Poate părea foarte ciudat, însă cea mai sănătoasă parte a fructului de avocado nu este pulpa, ci sâmburele din miloc, cel care ajunge mereu la gunoi.
Poate părea foarte ciudat, însă cea mai sănătoasă parte a fructului de avocado nu este pulpa, ci sâmburele din miloc, cel care ajunge mereu la gunoi.
Sâmburii de avocado abundă în nutrienți esențiali și oferă numeroase beneficii pentru corpul uman. Aceștia conțin mai mulți antioxidanți decât fructul de avocado, dar și decât alte vegetale sau ceaiuri. În plus, este mai bogat în fibre solubile decât orice alt aliment.
Pentru a-l consuma, puneți sâmburele într-o pungă de plastic și spargeți cu un ciocan. După ce îndepărtați coaja, puneți bucățelele de sâmbure în blender și mixați până obțineți o pastă fină.
Doar 30% din antioxidanții din avocado se află în pulpă. Restul de 70%, se găsesc în sâmbure, care conține un ulei hrănitor, eficient în tratarea și prevenirea bolilor de inimă.
Sâmburii de avocado pot fi folosiți pentru a opri diareea, dar și pentru a preveni constipația. De asemenea, sâmburii de avocado conțin flavonol, un antioxidant care previne creșterea tumorilor.
Sâmburele de avocado îmbunătățește aspectul tenului, reducând ridurile și prevenind semnele îmbătrânirii. Acesta combate efectul radicalilor liberi și face ca pielea să arate tânără și fermă.
V.M
Citește și: