ÎNTREBAREA ZILEI - MARŢI: Care este cea mai eficientă metodă de memorare a informaţiilor?

Memoria este un aspect foarte important în viaţa unui om, mai ales în perioada în care este elev sau student, dar nu numai. În perioada sesiunii, studenţii încearcă tot felul de metode pentru învăţa mai uşor şi mai simplu cursurile, însă nu de fiecare dată reuşesc să ajungă la rezultatele dorite.

Cercetătorii de la Universitatea din Montreal, Canada, au publicat un nou studiu "Consciousness and Cognition", în care au ajuns la o concluzie simplă. Rostirea cuvintelor cu voce tare este cea mai eficientă metodă eficientă de memorare, conform topsante.com.

Experţii au inclus în cercetare 44 de studenţi, care au fost rugaţi să citească de pe un ecran o serie de cuvinte din aceeaşi familie lexicală. Pentru a le testa memoria, participanţii au fost rugaţi să facă patru experimente

Studenţii au repetat cuvintele în cap, apoi le-au pronunţat în tăcere doar mişcându-şi buzele, după care au fost puşi să le pronunţe cu voce tare privind ecranul şi apoi să le pronunţe cu voce tare adresându-se şi celorlalţi.

Aşadar concluzia este să învăţaţi cu voce tare!

Rezultatele au arătat o diferenţa clară atunci când participanţii s-au adresat cu voce tare interlocutorilor. În schimb, atunci când au repetat cuvintele în cap şi nu au făcut nicio mişcare cu buzele, acesta a fost modul cel mai puţin bun în ceea ce priveşte stocarea informaţiilor. Explicaţia este logică. Simpla repetare, însoţită de rostirea cu voce tare a cuvintelor, creează o legătură senzomotorie ce îmbunătăţeşte capacitatea de a memora informaţiile.

Prin urmare, dacă vom repetă cu voce tare, acest lucru va fi benefic pentru memoria noastră, însă este pentru prima dată când un studiu demonstrează acest lucru.

Foto: sanatate.bzi.ro

M.T.

Citeşte şi:

Întrebarea zilei - Luni: Care cea mai enervantă literă din limba română? Te dă de gol când îţi e lumea mai dragă

ÎNTREBAREA ZILEI: SÂMBĂTĂ - Ce trebuie să ştii atunci când nu-ţi merge bine?

VIDEO / ÎNTREBAREA ZILEI: VINERI - Ce se întâmplă dacă te speli pe cap cu cola?


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro