ÎNTREBAREA ZILEI - MARŢI: Ce spune anotimpul în care te-ai născut despre viitorul tău?

Cercetătorii de la Consiliul Naţional de Cercetare Epidemologică Unit au realizat un studiu în urma căruia s-a contatat că anotimpul în care ne naştem îşi pune amprenta pe felul în care ne vom dezvolat ca adulţi.

Peste jumătate de persoane au participat la realizarea studiului care a urmărit dezvoltarea bărbaţilor şi a femeilor din Marea Britanie.

"Momentul în care suntem concepuţi, cât şi naşterea au loc, de cele mai multe ori, la întâmplare. nefiind influenţate de contextul social, vârsta părinţilor sau sănătatea lor, aşa că am căutat un model care să fie stabilit în funcţie de luna în care au loc, pentru a identifica influenţa mediului înconjurător asupra naşterii", a declarat Dr. John Perry, autorul studiului, pentru independent.co.uk.

Astfel, s-a observat că bebeluşii veniţi pe lume în lunile iunie, iulie sau august sunt mai sănătoşi la naştere, mai înalţi şi vor avea, per total, o viaţă mult mai sănătoasă. Studiul arată şi faptul că fetele care se nasc vara ajung la pubertate mai târziu, lucru care este indicatorul unei vieţi mai sănătoase în viaţa de adult.

"Este pentru prima dată când pubertatea a putut fi corelată cu modificările sezoniere. Sunte surprinşi şi încântaţi să vedem cum greutatea la naştere sau pubertatea sunt influenţate de timp", a mai spus dr. Perry.

Pe de altă parte, copii născuţi în lunile decembrie, ianuaria sau februarie au o greutate mai mică la naştere, vor fi mai scunzi şi tind să ajungă la pubertate mai repede decât majoritatea.

Citeşte şi:

ÎNTREBAREA ZILEI: VINERI - Ce spune forma buricului despre tine?

ÎNTREBAREA ZILEI - VINERI: Cum se numea calul lui Ştefan cel Mare?

A.E.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro