ÎNTREBAREA ZILEI: MIERCURI - Ce înseamnă culoarea cojii oului
Publicat pe 09.11.2016 la 13:30 Actualizat pe 09.11.2016 la 13:43
Culoarea pe care coaja oului o are este direct legată de culoarea gălbenușului.
Culoarea pe care coaja oului o are este direct legată de culoarea gălbenușului.
Conform BrightSide, cu 100 de ani în urmă oamenii de știință au descoperit că gălbenușul oului este determinat de numărul carotenoizilor (antioxidanți) pe care-i conține. Aceștia ajută la formarea vitaminei A, care la rândul său e responsabilă pentru rezistența oaselor noastre.
Recomandat este să consumăm ouăle cu gălbenuș cât mai portocaliu, deoarece conțin toate vitaminele de care avem nevoie.
Gălbenușurile palide pot fi rezultatul schimbărilor de sezon. Ouăle de iarnă sunt în general mai palide din cauza cantității mici de mâncare. Acest tip de ouă ar trebui evitate, întrucât indică sănătatea precară a găinii căreia îi aparțin.
A.C.