ÎNTREBAREA ZILEI: Miercuri- Cum este mai bine să consumăm roşiile: crude sau fierte?
Publicat pe 22.06.2016 la 12:50 Actualizat pe 22.06.2016 la 13:07
Despre carne se spune că este mai bine să o consumăm fiartă, însă ce facem cu alte alimente, spre exemplu roşiile?
Despre carne se spune că este mai bine să o consumăm fiartă, însă ce facem cu alte alimente, spre exemplu roşiile?
Bulionul şi sucul de roşii obţinute prin fierbere au o cantitate mai mare de antioxidanţi şi licopen. Roşiile pot fi consumate şi crude, mai ales pentru pielea lor, care abundă în proprietăţi benefice organismului uman.
În momentul în care fierbem legumele, rădăcinoasele şi zarzavaturile, le distrugem enzimele iar calitatea mineralelor se depreciază, pentru că ciorba nu o poţi fierbe doar 20 de minute, pentru că nu putem face infuzie de zarzavaturi.
Nu trebuie să uităm nici că hrana crudă este benefică danturii, pentru că este protejată de mineralele şi pulpa legumelor şi fructelor. Un măr pe zi te scapă de doctor şi ţine dinţii sănătoşi, scrie secretele.com.
Din păcate, din cauza lipsei de timp, foarte mulţi oameni apelează la mâncare fast food, mâncare plină de aditivi alimentari, unul din cele mai criminale fiind monoglutamatul de sodiu, care provoacă dependenţă de acest gen de alimentaţie.
R.P.