ÎNTREBAREA ZILEI - MIERCURI: Cum te feresc de boală clipitul des sau mâncatul cu mâna stângă?
Publicat pe 21.10.2015 la 15:45 Actualizat pe 21.10.2015 la 15:58
Toamna s-a instalat deja ceva săptămâni bune, temperaturile au scăzut simţitor, iar odată cu toate acestea, a crescut şi riscul de îmbolnăvire. Există totuşi câteva lucruri pe care le poţi face în sezonul rece, pentru a sta departe de boli.
Toamna s-a instalat deja ceva săptămâni bune, temperaturile au scăzut simţitor, iar odată cu toate acestea, a crescut şi riscul de îmbolnăvire. Există totuşi câteva lucruri pe care le poţi face în sezonul rece, pentru a sta departe de boli.
Frigul cauzează umiditate, iar acesta provoacă uscarea ochilor. Acest lucru poate conduce la belfarie, care este o inflamație dureroasă a ochiului. Atunci când mediul este uscat lacrimile se usucă mai repede și că trebuie să clipim mai des pentru a produce mai multe, spune medicul Julian Stevens, de la Spitalul oftalmologic Moorfields.
Dacă ochii se usucă, celulele stem care produc lacrimi se închid pentru a evita iritarea. Din acest motiv, specialiștii recomandă clipitul mai des, lacrimile artificiale sau ochelarii de soare, scrie Daily Mail, citat de sanatate.bzi.ro.
Mâinile pot transporta bacterii care duc la afecțiuni grave. Atunci când ești la o petrecere trebuie să folosești mâini diferite pentru a salută oameni și pentru a mânca, astfel încât să reduci șansele de a transfera bacteriile. Cel mai bine ar fi să saluți cu mână dreaptă și să mănânci cu stânga, susţine medicul Lisa Ackerley.
În sezonul rece, oamenii au tedinţa de a consuma mai mult alcool pentru că au senzaţia că se încălzesc mai uşor. Cu toate acestea, pe termen lung nu este o idee prea bună, pentru că alcoolul scade nivelul de sânge din organele interne, cauzând scăderea temperaturii corpului.
Un must have al dimineților de iarnă este o lampă terapeutică, adică una care furnizează un nivel ridicat de lumină, similar celei naturale din timpul anotimpului cald. Acest dispozitiv este foarte bun pentru că ajută corpul să treacă mai ușor peste zilele scurte de iarnă, deoarece lipsa luminii și a vitaminei D face o persoană să se simtă mult mai obosită și lentă, spune Dr. Sarah Almond, de la Spitalul de Copii din Liverpool "Alder Hey".
Dacă eşti în autobuz și cineva strănută lângă ține, întoarce capul și ține-l aplecat zece secunde. Un strănut poate transmite până la 100.000 de particule de virusuri și este nevoie de până în 30 pentru a te îmbolnăvi. Ba mai mult decât atât, un virus poate supraviețui pe o clanță sau o telecomandă de televizor, până la 48 de ore. Poți să te protejezi și purtând o eșarfa peste nas, potrivit medicului Auldric Ratajczak.
Dinții sunt foarte sensibili în lunile de iarnă și ar fi indicat să schimbi pasta de dinți o data pe an pentru a evita problemele, spune dentistul Uchenna Okoye Acest lucru este recomandat pentru că organismul se poate obișnui cu anumite substanțe dintr-o pastă de dinți și să nu mai reacționeze cum trebuie.
Foto:
M.T.
Citeşte şi:
ÎNTREBAREA ZILEI - MARŢI: Ce beneficii miraculoase au ouăle de găină pentru organism?
ÎNTREBAREA ZILEI: LUNI - Câte picioare are un ţânţar?
ÎNTREBAREA ZILEI: DUMINICĂ - Cum îţi afectează sănătatea să creşti o pisică?