ÎNTREBAREA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci un hamburger?

Mănânci des hamburgeri? Nu ar trebui să te mai atingi de ei, deoarece au efecte dezastruoase asupra organismului tău.

Specialiştii americani au realizat un infografic care arată efectele pe care le are hamburgerul asupra corpului uman timp de oră de la momentul în care a fost mâncat.

În primele 10 minute

Este bine de ştiut că un hamburger cu cașcaval conține 540 de calorii şi determină o creștere imensă a zahărului în sânge şi creează dependență. În momentul în care consumăm acest tip de mâncare, organismul nostru emană dopamină, aceeași substanță eliminată de creier în cazul dependenților de droguri.

După 20 de minute

Chifla în care este pus hamburgerul este formată din multă fructoză din siropul de porumb pe care îl conține și sodiu. Aceste două substanţe provoacă dependență și te determină să mânânci mai mult.

După 30 de minute

Un hamburger creat în Statele Unite conține 970 de miligrame de sodiu. Cantitatea de sare te deshidratează şi vei avea simptome asemănătoare celor generate de foame.  Inima va începe să bată mai repede, ca să pompeze mai mult sânge la creier, iar tensiunea ta va creşte. Astfel, consumatorul s-ar putea îmbolnăvi de boli cardiace și atacuri cerebrale.

După 40 de minute

Îţi va fi din nou foame, deoarece nivelul de zahăr în sânge va creşte.

După 60 de minute

În mod normal organismul digeră mâncarea într-un interval cuprins între 24 și 72 de ire. Un singur hamburger va fi digerat în 51 de zile de organism.

A.B.

Foto: Hepta

Citeşte şi:

ÎNTREBAREA ZILEI - VINERI: Ştiaţi că mâncarea tip junk food ne face mai proşti?

ÎNTREBAREA ZILEI - JOI: De ce orgasmul femeilor durează mai mult decât al bărbaţilor?


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro