ÎNTREBAREA ZILEI: SÂMBĂTĂ - Cu ce putem înlocui îndulcitorii artificiali?
Publicat pe 25.03.2017 la 17:55 Actualizat pe 25.03.2017 la 17:59
Majoritatea persoanelor duc o luptă grea pentru a-şi păstra sau redobândi silueta şi optează pentru îndulcitorii artificiali. Specialiştii susţin însă că astfel de obiceiuri duc la apariţia unor boli. Este bine de ştiut cu ce putem înlocui aceşti îndulcitori.
Majoritatea persoanelor duc o luptă grea pentru a-şi păstra sau redobândi silueta şi optează pentru îndulcitorii artificiali. Specialiştii susţin însă că astfel de obiceiuri duc la apariţia unor boli. Este bine de ştiut cu ce putem înlocui aceşti îndulcitori.
Fără zahăr, pentru dietă sau light sunt doar câteva dintre mesajele pe care le regăsim pe etichetele multor produse. Scopul lor este de a induce ideea că acele alimente nu îngraşă, însă puţini consumatori ştiu cât rău pot face chimicalele organismului, precizează Antena Stars.
Indicat este să reduceţi treptat cantitatea de îndulcitori pentru ca organsimul dumneavoastră să se obişnuiască cu schimbarea. Sucul cu îndulcitori artificiali conţine substanţe care pot creşte riscul apariţiei unor boli extrem de periculoase, printre care şi cancerul. Pentru a scăpa de îndulcitorii artificiali puteţi recurge la fructe şi miere de albine.
Fructoza se absoarbe lent în sânge, iar în acest fel îi asiguraţi organismului cantitatea optimă de zahăr de care are nevoie pentru a funcţiona normal.
Un alt "dulce" sănătos este mierea de albine, o alternativă excelentă pentru îndulcitorii artificiali. De asemenea, în ultima vreme, adepţii alimentaţiei sănătoase recurg la siropul de arţar care este slab din punct de vedere caloric şi are un aport important de zinc pentru organism.
O altă variantă este nectarul de agave, bogat în vitaminele B, C şi D, dar şi în minerale.
C.P.