ÎNTREBAREA ZILEI: SÂMBĂTĂ - Cum ne afectează consumul de carne de miel?
Publicat pe 11.04.2015 la 14:56 Actualizat pe 11.04.2015 la 15:11
Odată cu Sfintele Sărbători Pascale, carnea de miel este nelipsită de pe mesele creştinilor şi se regăseşte sub forma mai multor preparate, printre care friptura, ciorba şi nelipsitul drob de miel.
Odată cu Sfintele Sărbători Pascale, carnea de miel este nelipsită de pe mesele creştinilor şi se regăseşte sub forma mai multor preparate, printre care friptura, ciorba şi nelipsitul drob de miel.
Ştim cu toţii că excesele alimentare pot duce la grave probleme de sănătate, iar mesele îmbelşugate de sărbători ne pot trimite imediat la Urgenţe. Preparatele pe bază de carne de miel sunt un adevărat inamic al sistemului digestiv, iar odată consumată în cantităţi mare, poate duce la probleme la nivelul digestiei.
Potrivit doctorul zilei.ro, „Carnea de miel este extrem de grea. Se digeră mai greu şi este mai grasă decât cea de oaie, având foarte mult colagen”.
În concluzie, persoanele care au probleme cu ficatul, boli cardio-vasculare și, mai ales, de colecist, ar trebui să evite acest aliment. De altfel, această carne este periculoasă pentru toată lumea, deoarece ciorba de miel este foarte grasă.
Pentru cine nu poate sta departe de carnea de miel, se recomandă, pe lângă porţiile mici, consumarea preparatelor din carne de miel fără garnituri, ci doar cu multe verdețuri și legume, pentru a ajuta la digestie.
De asemenea, pe mulți români, pe lângă excesul alimentar din cele trei zile, îi caractrerizează și consumul excesiv de alcool. Un pahar de băutură nu afecteazpe nimeni, însă, „excesul poate duce la afecțiuni grave, precum pancreatitele, complicații extrem de severe. În general, românii se confruntă cu probleme digestive de Paşte, precum diareea, colecistita sau colica biliară”.
Foto: jurnalul.ro
Citeste si:
ÎNTREBAREA ZILEI: VINERI - De ce sărbătorim Paştele la date diferite?
ÎNTREBAREA ZILEI - JOI: De ce nu e bine să iei sare în mâini în ziua de Paşti