ÎNTREBAREA ZILEI - SÂMBĂTĂ: De ce femeile din Japonia nu se îngrașă și trăiesc mult? Află câteva dintre secretele lor
Publicat pe 18.06.2016 la 13:49 Actualizat pe 18.06.2016 la 15:21
În ultimii 25 de ani, femeile din Japonia au deţinut recordul pentru titlul de cel mai longeviv om de pe Pământ, pentru că trăiesc, în medie, 84 de ani şi jumătate. În plus, atât femeile, cât şi bărbaţii din Japonia par că au câştigat lupta cu kilogramele în plus. Aflaţi care este secretul japonezelor.
În ultimii 25 de ani, femeile din Japonia au deţinut recordul pentru titlul de cel mai longeviv om de pe Pământ, pentru că trăiesc, în medie, 84 de ani şi jumătate. În plus, atât femeile, cât şi bărbaţii din Japonia par că au câştigat lupta cu kilogramele în plus. Aflaţi care este secretul japonezelor.
În cartea sa “Japanese Women Don’t Get Old or Fat” (n.r.: “Femeile din Japonia nu îmbătrânesc şi nu se îngraşă”), autoarea Naomi Moriyama le dezvăluie cititorilor din lumea întreagă secretele unei vieţi lungi şi sănătoase. Scriitoarea a spus că alimentele care ajută în lupta cu kilogramele sunt doar o parte din bucătăria japoneză de zi cu zi şi că ele sunt consumate în mod regulat. Printre produsele alimentare de top care te vor face să trăieşti o viaţă sănătoasă şi lungă se numără: peştele, algele marine, fructele, soia, orezul, legumele şi ceaiul verde. Toate acestea au proprietăţi anti-îmbătrânire şi contribuie la pierderea în greutate
Autoarea Naomi Moriyama a mai afirmat că mâncarea din bucătăria japoneză este preparată într-un ritm lent şi că de obicei, aceasta e coaptă, pregătită la cuptor, la aburi sau chiar fiartă, potrivit healthytipsworld.com. Nu mai e pentru nimeni un secret că în loc de pâine, japonezii mănâncă orez la fiecare masă. În plus, asta e unul dintre principalele diferenţe dintr oamenii din Est şi cei din Vest atunci când vorbim de modul în care mănână.
În Japonia, masa de dimineaţă e considerată cea mai importantă, iar majoritatea gustărilor servite la micul dejun includ ceai verde, orez pregătit la aburi, supă, tofu, usturoi, alge marine, omletă sau o bucată de peşte.
În ceea ce priveşte desertul, acesta se regăseşte destul de rar pe masa japonezilor. Iar când e în meniu, e servit în porţii mici. Desigur, asta nu înseamnă că femeilor din Japonia nu le plac prăjiturile, ciocolata şi îngheţata, dar ele sunt conştiente de efectele negative pe care le au aceste alimente asupra organismului lor, dar şi cum le influenţează sănătatea dacă le consumă foarte des şi pe un termen lung.
Scriitoarea cărţii “Japanese Women Don’t Get Old or Fat”, Naomi Moriyama a mai mărturisit că sportul face parte din rutina zilnică a japonezilor. Fie că merg pe bicicletă, pe jos sau fac drumeţii, aceştia nu uită niciodată de exerciţiile fizice.
Sursă foto: Hepta
D.D.