ÎNTREBAREA ZILEI: VINERI - Ce alimente nu ar trebui să pui niciodată la MICROUNDE?
Publicat pe 17.04.2015 la 15:01 Actualizat pe 17.04.2015 la 15:21
Cuptorul cu microunde este unul din cele mai populare produse electrocasnice din orice bucătărie. Deşi se poate dovedi a fi un instrument rapid şi util pentru încălzirea anumitor preparate, există anumite reguli de care ar trebui să ţineţi cont, la fiecare utilizare.
Cuptorul cu microunde este unul din cele mai populare produse electrocasnice din orice bucătărie. Deşi se poate dovedi a fi un instrument rapid şi util pentru încălzirea anumitor preparate, există anumite reguli de care ar trebui să ţineţi cont, la fiecare utilizare.
Garbo.ro ne propune o serie de reguli de care trebuie să ţinem cont atunci când intrăm în contact cu microundele
Cuptorul cu microunde este cea mai rapidă metodă de a încălzi mâncarea, într-un mod eficient şi fără prea multă murdărie. Totuşi, este bine de ţinut minte că razele UV de la microunde nu sunt totuna cu flacăra aragazului, iar orice detaliu scăpat din vedere, te poate costa...o explozie de alimente.
1. Nu încerca să fierbi un ou în cuptorul cu microunde. Căldura emanată de razele UV creează aburi în ou, iar acesta va exploda.
2. Evită caserolele din polistiren şi nu le introduce niciodată la cuptor. Odată ce plasticul recipientului va intra în contact cu căldura, va începe să emane vapori toxici, iar mâncarea va fi afectată.
3. Sosul de roşii neacoperit poate crea o adevărată explozie de tomate şi va trebui să petreci foarte mut timp să cureţi în urma ta.
4. Fructele nu ar trebui încălzite, cu atât mai puţin în cuptorul cu microunde. Acestea se vor usca şi se vor arde instant şi nu vor mai putea fi consumate.
5. Folia de aluminiu - conţine metal şi poate declanşa oricând un incendiu
Citeste si:
ÎNTREBAREA ZILEI: JOI - De ce părul şi unghiile continuă să ne crească şi după ce murim?
ÎNTREBAREA ZILEI - MIERCURI: Câte ore din viaţă petrece un bărbat ca să se bărbierească?