Întrebarea zilei - Vineri: Până la ce vârstă suntem "programaţi" să trăim?
Publicat pe 24.10.2014 la 15:56 Actualizat pe 24.10.2014 la 16:29
Cu toţii ne dorim să trăim cât mai mult posibil. Cunoaştem de asemenea faptul că pentru asta este nevoie să avem un stil de viaţă cât mai sănătos cu putinţă. Găsim la tot pasul, tot felul de recomandări în legătură alimenţia sănătoasă şi exerciţiile fizice regulate. Dar oare care este mai exact vârsta maximă până la care poate un om poate trăi?
Cu toţii ne dorim să trăim cât mai mult posibil. Cunoaştem, de asemenea, faptul că pentru asta este nevoie să avem un stil de viaţă cât mai sănătos cu putinţă. Găsim la tot pasul, recomandări în legătură alimenţia sănătoasă şi exerciţiile fizice regulate. Dar ştii exact vârsta maximă până la care poate un om să trăiască?
Unii cercetători aproximează vârsta maximă ca fiind până la 120 de ani, iar alţi spun că organismul poate rezista chiar 150 de ani.
Omul de ştiinţă Colin Blakemore explică faptul că trupul omenesc are o limită până la care poate îmbătrâni fără să cedeze. De asemenea, specialistul afirmă că numărul oamenilor care au trăit mai mult de 120 de ani este atât de mic încât limita nu va putea fi depăşită decât ocazional, indiferent de cât de mult poate avansa medicina şi al tehnologia.
Cei care spun că organismul uman poate supravieţui până la 150 de ani vorbesc despre teoriile medicinei chineze străvechi, despre energiile şi "aurele" care înconjoară un organism. Acestea determină condiţia noastră fizică şi pshihică. Ele sunt organizate în cicluri energetice care durează fiecare câte 7 ani.
Exista 22 de asemenea cicluri pe parcursul unei vieţi, iar de aici rezultă că ar trebui să putem trăi în jur de 150 de ani, dacă luam în calcul energia pe care o acumulăm în acest timp. Deci, avem o şansa reală de a trăi o viaţă lungă, dacă reuşim să ne păstrăm sănătoşi.
Cercetării au ajuns la concluzia că există cinci factori principali care ne scurtează viaţă. Aceştia sunt neglijarea coloanei vertebrale, respiraţia incorectă, dieta incorectă, lipsa igienei corporale interne şi incapacitatea de a trăi o viaţă fericită. Dacă încercăm treptat să redresăm toate aceste lucruri, vom putea trăi mai mult.
Foto: Hepta
M.T.
Citeşte şi: