Te-ai întrebat vreodată din ce sunt făcute jeleurile? După ce vei afla, nu le vei mai mânca
Publicat pe 09.09.2016 la 16:11 Actualizat pe 09.09.2016 la 16:56
Colorate şi sub forme care mai de care mai inedite, jeleurile au fost şi sunt în continuare îndrăgite de multe persoane, însă foarte puţine ştiu că acestea au în compoziţie ingrediente de origine animală.
Colorate şi sub forme care mai de care mai inedite, jeleurile au fost şi sunt în continuare îndrăgite de multe persoane, însă foarte puţine ştiu că acestea au în compoziţie ingrediente de origine animală.
Printre principalele ingrediente se numără gelatina – acea substanță solidă, translucidă, incoloră și insipidă, derivată din colagen și obținută din diverse reziduuri animale. Produsă din șorici de porc (44% pondere între ingrediente), piei de bovine (28%), oase de porc, cal sau vacă (27%) și alte ingrediente (1%), gelatina este folosită pentru a stimula senzația gustativă de grăsime și pentru a da volum bomboanelor gumate.
Aşadar, atunci când te bucuri de un jeleu gândește-te că nu faci altceva decât să mănânci un amestec de rămășițe animale topite, substanțe chimice și mult zahăr.
Sursa foto: Antena 1
T.F.S