ÎNTRERUPEREA de SARCINĂ, prin ochii BISERICII. Ce se întâmplă cu SUFLETUL COPIILOR care sunt AVORTAŢI
Publicat pe 10.11.2017 la 11:32 Actualizat pe 10.11.2017 la 11:44
Viaţa începe la concepţie, dar ce se întâmplă atunci când un copil nu este dorit sau vine într-un moment considerat nepotrivit de viitorii părinţi? De cele mai multe ori intervine întreruperea de sarcină, considerată de biserică drept crimă.
Viaţa începe la concepţie, dar ce se întâmplă atunci când un copil nu este dorit sau vine într-un moment considerat nepotrivit de viitorii părinţi? De cele mai multe ori intervine întreruperea de sarcină, considerată de biserică drept crimă.
Ce se întâmplă cu sufletul copiilor care sunt împiedicaţi să vină pe lume, dar şi cum pot obţine iertarea femeile care fac întrerupere de sarcină?
"Copil are dreptul la viaţă, încă din pântecele mamei lui. De aceea, copiii aceştia au fost condamnaţi şi de mamă, şi de tată, pentru că responsabilitatea este şi de o parte şi de alta. Cum, cu ce drept putem să oprim viaţa, când Dumnezeu a dat viaţa? (...)
Mamele care au conştiinţa că au pierdut copilul şi se gândesc că acesta ar fi într-o stare de chin, le spunem că nu e aşa, pentru că este într-un loc, în braţele lui Dumnezeu, acolo numai unde ei ştiu, şi aşteaptă judecata de apoi.
O femeia care a făcut întrerupere de sarcină, poată să fie iertată de Dumnezeu cu două condiţii. Una ar fi să nu mai repede niciodată greşeala aceasta imensă, iar a doua ar fi pocăinţa şi apoi să facă lucruri bune. Pruncii lor sunt într-o anumită stare, ei nu au făcut binele, ca să fie în Rai, dar nici nu au păcătuit ca să fie pedepsiţi.
De aceea, găsim la Sfântul Chiril al Ierusalimului care spune că, dacă cineva nu a primit un botez, nu se poate spăla de păcate, cdar mai există un botez. Un om care nu s-a botezat, primeşte botezul sângelui Lui Hristos, pentru că au fost în pântecele mamei lor", a mărturisit preotul Vasile Ioana, într-o emisiune TV.
"Fiecare persoană este un Univers. Fiecare tânără se întâlneşte cu acest aspect, iubeşte, este iubită, apoi apare relaţia fizică, apare păcatul trupesc. Primul sfat pe care îl dau tinerelor este să aibă grijă de trupul ei, este tempul Duhului Sfânt. Nu îţi bate joc de trupul tău! ", a declarat un preotul Vasile Ioana, într-o emisiune TV, care a îndemnat femeile la răbdare şi respect de sine, înainte de căsătorie.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.