Îţi plouă în gură! Bruschete cu mozzarella şi usturoi
Publicat pe 26.05.2017 la 09:59 Actualizat pe 26.05.2017 la 12:50
Îţi este foame şi nu ştii ce să găteşti? Ei bine, bruschetele cu mozzarella şi usturoi sunt soluţia perfectă deoarece sunt foarte gustoase şi uşor e preparat.
Îţi este foame şi nu ştii ce să găteşti? Ei bine, bruschetele cu mozzarella şi usturoi sunt soluţia perfectă deoarece sunt foarte gustoase şi uşor e preparat.
INGREDIENTE:
- O pâine franceză sau baghetă;
- 1/2 ceşcă de unt;
- 1/4 cană de parmezan;
- Doi căţei de usturoi;
- O linguriţă de esenţă de usturoi;
- O linguriţă de pătrunjel;
- sare şi piper;
- 280 de grame de brânză mozzarella;
- 3-4 roşii;
- 2/3 ceşcă de oţet balsamic;
- Trei linguriţe de miere;
- 1/4 ceşcă de busuioc proaspăt tocat;
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 200 grade. Tapetaţi o tavă cu hârtie de copt. Tăiaţi pâinea în jumătate, pe orizontal şi aşezaţi-o în tavă cu faţa în sus. Într-un castron amestecaţi untul, parmezanul, usturoiul, pătrunjelul, esenţa de usturoi, sarea şi piperul şi amestecaţi până ce toate aceste ingrediente se combină perfect. Amestecul obţinut se întinde în mod uniform pe fiecare felie de pâine. Apoi adăugaţi feliile de mozzarella şi feliile de roşii. Deasupra presăraţi sare şi piper. Se introduc la cuptor şi se coc timp de 13-15 minute până când se topeşte mozzarella. Cât timp bruchetele se gătesc într-o cratiţă se fierbe oţeul balsamic şi mierea timp de 3-4 minute până ce se obţine un sos de consistenţa unui sirop. Sosul obţinut se lasă la răcit pentru a se îngroşa. După ce bruschete sunt gata se lasă câteva minute la răcit după care se presară busuiocul şi se adaugă reducţia de oţet. Se servesc imediat.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.