Îţi place mâncarea picantă? Cum îţi este afectat organismul după o astfel de masă
Publicat pe 08.01.2015 la 09:41 Actualizat pe 08.01.2015 la 09:54
Mancarea picanta este recomandata in multe diete, insa foarte putina lume cunoaste cu adevarat felul in care alimentele iutite, picante, afecteaza organismul.
Mancarea picanta este recomandata in multe diete, insa foarte putina lume cunoaste cu adevarat felul in care alimentele iutite, picante, afecteaza organismul.
Studiile recente insa au scos la iveala felul in care mancarea picanta afecteaza organismul, iar concluziile sunt cu adevarat interesante. Este de mentionat faptul ca mancarea picanta paresa castige teren si ca alimentele iuti par sa fie din ce in ce mai prezente in alimentatia de zi cu zi a oamenilor.
Astfel, iata ce fel actioneaza mancarea picanta asupra organismului uman:In primul rand, alimentele picante ajuta la scaparea de kilograme in plus, in special ardeii iuti, bogati in capsaicina, substanta ce accelereaza metabolismul.
Mai mult decat atat, capsaicina accelereaza ritmul cardiac si stimuleaza cresterea temperaturii corpului, ajutand astfel organismul sa arda mai repede caloriile.
Tot ardeii iuti, bogati in vitaminele A si C care ajuta la stimularea organismului de a dizolva cheagurile de sange si astfel fluxul sanguin creste. Tocmai de aceea simtitm o stare de caldura in momentul in care consumam alimente picante.
Citeste continuarea pe lyla.ro.
Foto: Hepta
Citeste si:
Ce nu ştiai despre corpul tău: Unde se duce grăsimea atunci când slăbim?
Îţi e teamă de boala secolului? Simptomele care pot trăda prezenţa cancerului