Îţi place să mănânci ton? Când o să afli ce conţine o conservă, nu o să te mai atingi de el
Publicat pe 23.02.2016 la 14:50 Actualizat pe 23.02.2016 la 15:56
Punem pariu că nu de puţine ori ai mâncat până acum ton la conservă în salate sau alte combinaţii delicioase de mâncare, dar nu ştiai ce conţine.
Punem pariu că nu de puţine ori ai mâncat până acum ton la conservă în salate sau alte combinaţii delicioase de mâncare, dar nu ştiai ce conţine.
Un studiu făcut recent de americani arată că unele conserve de ton au înăuntru, de fapt, un altfel de peşte numit escolar.
Escoarul un pește ieftin, uleios, interzis în Japonia și Italia. Acesta conţine esteri de ceară ce sunt vinovați de otrăvirea numită gempylotoxism sau otrăvire pește gempylid. Chiar dacă acesta este este un peşte gustos, duce la diferite probleme ale stomacului.
Compania care a făcut studiul a mai descoperit şi alte două tipuri de peşte folosit în conservele etichetate drept ton: cod sau păstrăv, scrie A1.ro.
T.S